Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman přišel do Sněmovny: Mirko, je tam klimatizace? A pak začal projev

Miloš Zeman přišel do Sněmovny podpořit svoji vládu
Miloš Zeman přišel do Sněmovny podpořit svoji vládu  (Autor: ČTK)
Autor: oj - 
7. srpna 2013
11:29

Prezident Miloš Zeman přišel do Sněmovny podpořit svoji vládu, kterou si na truc do čela státu dosadil. Šance v hlasování o důvěře jsou minimální, a proto prezidenta zajímaly především úplně jiné věci. "Mirko, je tam klimatizace?" ptal se hned při příchodu Miroslavy Němcové. Až pak začal jeho projev.

Prezident Miloš Zeman je hluboce přesvědčen, že faktickým premiérem bývalé vlády Petra Nečase byl tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek. Byl by jím prý i v případě jmenování vlády Miroslavy Němcové. "Nejméně správné by bylo ponechat vládu Petra Nečase v demisi, protože ústava nestanoví žádnou lhůtu," řekl na začátek.Vláda prý měla prokazatelně nejnižší důvěru občanů v historii České republiky.

Po volbách jmenuje premiérem šéfa vítězné strany

"Samozřejmě po volbách jmenuji předsedou vlády představitele vítězné strany, a to nezávisle na tom, jaká strana to bude, a budu se samozřejmě těšit na spolupráci s politickou vládou, která jako jediná bude mít mandát provádět nezbytné reformy," uvedl Zeman v rekaci na kritiku kolalice, že v případě předčasných voleb nikdo nedokáže zaručit, že se prezident nezachová stejně jako teď a premiérem jmenuje svého dalšího svého kamaráda.

Rusnokovu vládu nechá vládnout bez důvěry

Prezident se připravil na pravděpodobnou variantu, že Rusnokova vláda důvěru nezíská. Po dobu vyšetřování kauzy Nagyová nechá svoji vládu u moci. "Ujišťuji vás, že během těchto několika týdnů žádný druhý pokus nepodniknu, i kdybyste mě lámali kolem," řekl prezident Zeman v závěru svého projevu.

anezat ( 8. srpna 2013 11:06 )

anezat ( 8. srpna 2013 11:05 )

horstfuxteleshop ( 7. srpna 2013 21:37 )

a komanči jdou do vlády

francjosef ( 7. srpna 2013 20:48 )

Stejně ten Miloš je dobrej president.Nakonec celá vláda je pěkně složená a nemá to chybu.Jen ty modrý pitomci stále kecají a kradou.Kalous měl již dávno sedět zm.rd jeden ochlastanej.Miloši jen tak to na ně platí,nedej se,držíme palce!!!!!

rumovapalice ( 7. srpna 2013 18:03 )

nevím proč tam ty nemehla furt mlátěj pantem, Zeman si stejně udělá co bude chtít takže ať ty posrancí jdou rači k rybníku a na čt 4 daj nějakou kovboiku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa