Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsné svědectví: Vydíral jsem a mlátil lidi pro ODS!

Muž, kterého si plzeňská ODS objednávala na špinavou práci, promluvil (Ilustrační foto)
Muž, kterého si plzeňská ODS objednávala na špinavou práci, promluvil (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
22. července 2013
11:06

Kriminálník, který si všechno vymýšlí, nebo člověk, v němž se hnulo svědomí? Recidivista Vojtěch Sivák se rozhodl promluvit o špinavé práci, kterou si u něj údajně objednávali vysocí představitelé plzeňské ODS.

„Zastrašoval jsem lidi, kteří jim stáli v cestě. Násilím jsem řešil jejich obchodní spory, ale i třenice, které mezi sebou měli,“ řekl deníku Právu Vojtěch Sivák. Jeho zaměstnavatelem byl podle jeho slov dnes už bývalý člen ODS Radek Mráz. Sivák pro něj sháněl na ubytovnách bílé koně, kteří pak byli zapsáni jako jednatelé firem. Ty pak ale neplatily daně a státu tak vznikla škoda v řádu stamiliónů korun.

Na práci měl však mnohem horší věci od bití přes tvrdé zastrašování. Právu se podařilo spojit s jednou z obětí drsného vyřizování účtů v plzeňské ODS. Politika, kterého měl zastrašovat, Sivák nakonec pod tíhou svědomí přišel varovat.

„Dostal za úkol prostřelit sedačku u spolujezdce v autě, kde vozím syna své bývalé partnerky, kterého mám hrozně moc rád. Mluvil o tom, že od nich dostal i zbraň,“ popsal muž.

Sivák si nyní odpykává devítiměsíční trest za zbití podnikatele, zatímco dříve za ním Mráz údajně chodil do vězení a finančně ho podporoval, nyní od něj dává ruce pryč. „Je to hloupost. Sivák je kriminálník a sleduje tím svůj prospěch,“ řekl Právu jeho advokát Jan Brázda.

123automobil ( 23. července 2013 09:47 )

123automobil ( 23. července 2013 09:46 )

123automobil ( 23. července 2013 09:45 )

123automobil ( 23. července 2013 09:45 )

123automobil ( 23. července 2013 09:44 )

pane,jste blázen?Toto je něco neuvěřitelného,ty fronto na mandarinky-----------------------ůůů!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa