Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Rozvádí se, ale o rodinu se postará: Nečas koupil družstevní byt!

Autor: Eva Pospíšilová, Slávka Červená - 
13. června 2013
05:00

Premiér Petr Nečas (48) chce být doma za gentlemana. Oznámil sice rozvod s manželkou Radkou (47), ale evidentně se chce o ženu postarat. Blesk zjistil, že nejspíše pro ni koupil za 100 tisíc pětipokojový byt!

Po dobu téměř třicetiletého manželství obývali Nečasovi družstevní byt v Kulturní ulici v Rožnově pod Radhoštěm. Teď je vše jinak. Od poloviny května jim totiž 4+1 o celkové podlahové ploše 80,4 m2 patří. Premiér Nečas zatím nechce rozdělení společného majetku, do kterého patří ještě Škoda Fabia, moc komentovat. „Jde o dohodu, která teprve musí projít nezbytným soudním řízením,“ napsal v reakci na dotaz Blesku.

Dělí majetek

Jak zjistil Blesk, manželé Nečasovi před několika týdny splatili členský podíl a další závazky, které vůči příbytku měli. Přišlo je to na bezmála sto tisíc korun.

Smlouva o převodu vlastnictví jednotky byla podepsána letos 9. května. Tedy už poté, co premiér oznámil, že s manželkou žijí odděleně. A právníci mají jasno: „Je to příprava na dělení majetku. Když mají byt ve vlastnictví, půjde to snáz.“

Premiér se k důvodu převodu Blesku nevyjádřil. Z jeho předešlých slov lze ale dedukovat, že byt přenechá manželce. „Podle dohody by (majetkové poměry) měly být upraveny tak, aby především zajistily dostatečné zázemí pro další život obou dětí v péči matky,“ uvedl Nečas v úterý, když oznamoval, že podal návrh na tzv. nesporný rozvod.

Žádost podal v pondělí

Premiér Petr Nečas návrh na ukončení manželství podal v pondělí 10. června. Blesku to řekl mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 4 Michael Květ. „Soud bude nejprve rozhodovat o poměrech nezletilých dětí, teprve poté se může zabývat rozvodem,“ upřesnil. První stání má být ještě do konce června. Nečasovi mají čtyři děti, dva dospělé syny a dvě nezletilé dcery – Marii (10) a Terezu (17).

merrylou212 ( 15. června 2013 08:31 )

víte co- neurážejte, z toho článku,jak to Plesk napsal, to tedy jasné není.

horstfuxteleshop ( 15. června 2013 07:28 )

ty debilní českej blbečku, kdyby ses naučil číst, tak bys věděl, že ten byt ve kterym třicet let žili - jenom doplatili, nevím taky proč by BLESK měl nějakým idiotum dávat peníze na povodně, když nemá s čechama nic společnýho, je to rakousko-německá firma a když bude chtít, dá si z toho co jí češi zaplatěj nějaký prachy němcum, cigoše a ostatní netáhla si plaťte sami, kapišto blbe?

koerich ( 14. června 2013 17:25 )

pětipokojový byt? v paneláku? to koupil celé patro nebo co?

merrylou212 ( 14. června 2013 10:36 )

to fortin: jo,jo, zdražili nám i eletriku !!

merrylou212 ( 14. června 2013 10:34 )

to krakonoš :

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa