Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyšetřovatel obvinil primátora ze zneužití pravomoci: Ten tvrdí, že na něj policie pořádá hon!

Primátor Českých Budějovic Juraj Thoma se usmívá. Už podruhé ho ale policie obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby.
Primátor Českých Budějovic Juraj Thoma se usmívá. Už podruhé ho ale policie obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby.  (Autor: Blesk – Vlaďka Hradská)
Autor: hra - 
4. května 2013
13:45

Už podruhé si došlápla policie na českobudějovického primátora Juraje Thomu, kterého obvinila ze zneužití pravomoci. Měl připravit město o 9 miliónů korun za to, že bez vědomí rady podepsal dodatek ke smlouvě s počítačovou firmou. Thoma obvinění odmítá.

Policie obvinila Juraje Thomu (44) za to, že neoprávněně uzavřel dodatek ke smlouvě o dodávce počítačové techniky společností BIT Servis. „Společnost zvýhodnil přidělením zakázky bez řádného zadávacího řízení a tím překročil svoji pravomoc,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle znaleckého posudku by v případě veřejného vyhlášení zakázky zaplatilo město České Budějovice o 9 miliónů méně. První muž Českých Budějovic ale jakékoliv pochybení odmítá. Tvrdil to už na podzim, kdy ho policie ze stejného trestného činu obvinila poprvé a státní zástupce celou věc zastavil.

„Policie při podzimním honu neuspěla a nechce se s tím smířit. Za účelové a zlovolné považuji vyčíslení domnělé škody,“ řekl Thoma s tím, že si proti trestnímu stíhání opět podal stížnost.

mekanik ( 13. srpna 2014 17:50 )

René Plášil,Thoma a Tetter,budějcký grázlové

opportunity ( 4. května 2013 16:31 )

Proč si ho tam lidi pořád volí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa