Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havlová se opřela do Klause: Můj muž opravdu, ale opravdu nekradl vzácná pera!

Autor: INT, lm - 
6. února 2013
20:30

Humorné poznámky Václava Klause a Miloše Zemana o krádežích na Pražském hradě za bývalého prezidenta Václava Havla mají dohru. Proti jejich tvrzení se ohradila řada podporovatelů prvního polistopadového prezidenta, mimo jiné i jeho manželka Dagmar Havlová.

Aféru odstartoval krátký rozhovor při schůzce Václava Klause a Miloše Zemana. Klaus nastávajícího prezidenta ujistil: "A mohu ho ubezpečit, že se tady nedočká žádných překvapení, kterých jsme se dožili my před deseti lety," řekl Klaus. V sídle hlavy státu podle něj tehdy byly například ze zdí vytrhány na míru vyrobené knihovny. "A proto jsem asi tři měsíce seděl o deset kanceláří vedle v malé kanceláři," postěžoval si prezident.

"S potěšením jsem zjistil, že počet ukradených malých předmětů právě za pana prezidenta Klause dramaticky poklesl až téměř na nulu, což podle mně předané statistiky v minulosti nebylo," přitakal dosluhujícímu prezidentovi Zeman.

Tato tvrzení pobouřila řadu Havlových příznivců, včetně jeho přátel a rodiny. Reagovala na to i jeho manželka Dagmar Havlová. "Já myslím že je pod úroveň se k tomu vyjadřovat, ale opravdu. Já bych k tomu chtěla říct jediné. Můj manžel žádná vzácná pera opravdu ale opravdu neukradl," řekla Havlová pro televizi Nova. Manželka exprezidenta tak zřejmě narážela na kauzu propisky z Chile, kterou si můžete připomenout videem níže.

Video  Václav Klaus si v Chile "vypůjčil" pero  - Youtube.com, ČT
Video se připravuje ...

pozorovatel2013 ( 13. listopadu 2014 19:30 )

a být vámi madam, držte už hubu! a nebo běžte za svými pravdoláskaři a můžete se bratříčkovat jak chcete.

pozorovatel2013 ( 13. listopadu 2014 19:27 )

no jo to je těžký Dagmaro, někdo krade pera, někdo krade ve velkém, obere lidi o iluze, a co vy hééérečko jedna, kdyby jste se nepelešila z Havlem, je z vás co? obyčejná fuchtle, která bude skákat po jevišti v devadesáti a naříkat jak nemá na nájem, a nebo budete roztahovat hnáty jako jste to vždy dělala. Ted si hrajete na madam, ale kdyby nebylo toho vožraly, tak máš holou prdku, feno jedna!

itartas ( 20. března 2013 15:35 )

itartas ( 20. března 2013 15:35 )

Jak se Václav Havel dostal k majetkům svého strýce a děda, je zahalen tajemstvím. Jeho strýc Miloš Havel byl po válce označen jako kolaborant a jeho majetek znárodněn podle Benešových dekretů. Proto se na něj klasické restituční předpisy o navracení majetku ztraceného po roce 1948, nevztahují. Václav Havel přesto jako jeden z prvních dostal veškerý majetek, o který požádal. Možná i proto se Havel bojí tématu Benešových dekretů jako čert kříže. Na přímou otázku na svůj názor na ně uvedl pro BBC v roce 2002: „Já jsem se k tomuto velmi důležitému a citlivému tématu vyjádřil už mnohokrát, ale vždycky jsem se k němu vyjádřil, když jsem já chtěl a ne tehdy, když jakási zhysterizovaná atmosféra mě k tomu nutila, já zůstanu věrný této tradici, pokud jde o ty dekrety.“ Jednoznačné stanovisko k Benešovým dekretům však Václav Havel nikdy neposkytl a dobře ví proč.

itartas ( 20. března 2013 15:34 )

V DRŮBEŽÁRNĚ XAVEROV

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa