Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pospíšil vyhrál volby, ale má smůlu: Také Plzni povládne koalice ČSSD a KSČM

Jiří Pospíšil sice vyhrál v Plzni krajské volby za ODS, hejtmanem se ale nestane
Jiří Pospíšil sice vyhrál v Plzni krajské volby za ODS, hejtmanem se ale nestane  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
18. listopadu 2012
19:38

Bylo to jasné pomalu od chvíle, kdy se Jiří Pospíšil, sympaťák z ODS, stal vítězem ve volbách v Plzeňském kraji. Hejtmanem se nestane, sociální demokraté se definitivně dohodli na koalici s KSČM.

Koalice ČSSD a KSČM rostou napříč Českem jako houby po dešti. A také Plzeňský kraj bude jedním z regionů, kterému bude v následujícím období velet oranžovo-rudá koalice.

Obě strany se na tom definitivně shodly dnes a koaliční dohodu podepíšou v pondělí ráno před ustavujícím zasedáním zastupitelstva. ČTK to potvrdil dosavadní hejtman a krajský šéf ČSSD Milan Chovanec. Právě on má největší šanci na to, aby v opět usedl do hejtmanského křesla.

Vydělali opět komunisté

Plzeňské zastupitelstvo má 45 členů, koalice dá dohromady 27 hlasů. A ODS zbudou jen oči pro pláč - s 15 mandáty přejde do opozice.

Její krajský volební lídr Jiří Pospíšil tak z úspěchu v krajských volbách vytěžil "jen" to, že se posílila jeho pozice mezi občanskými demokraty, která utrpěla vyhazovem z ministerstva spravedlnosti.

Kdo bude z nové plzeňské koalice těžit, budou však opět komunisté. Prosadili si otevřenou koalici, namísto menšinové vlády ČSSD s jejich podporou. A budou mít svého náměstka hejtmana a radního pro životní prostředí.

Koalice s nádechem rudé pak ODS nabídla dvě uvolněná místa - předsedů výborů kontrolního a zdravotního. Podmínka je jediná.

"Nebudeme jejich kandidáty nijak kádrovat, jen jsme dali jednu podmínku, že nezvolíme jako uvolněného předsedu výboru člověka, který je někde zaměstnaný za veřejné peníze," řekl Chovanec. Jisté tak je, že Pospíšil předsedou výboru nebude. Pokud by se tedy nevzdal poslaneckého mandátu...

vasekkuncik ( 25. listopadu 2012 15:18 )

Podkoní je křivák všech křiváků ale takhle se ***i chovají, vlezdo***ka.

komentator ( 21. listopadu 2012 18:56 )

Souhlas, Pospíšil je slaboch, který posluhuje šéfům. Za Topolánka toleroval Pospíšil šéfku justiční mafie Nejvyšší státní zástupkyni Veseckou. Pospíšil trapně mlčel, když justiční mafie zametla kauzu Čunek pod koberec!!! Jako ministr spravedlnosti Pospíšil nic nepodnikl proti odéesáckým kmotrů Rittigovi,Janouškovi,Hrdličkovi. Tito kmotři rozkradli miliardy! někteří novináři, kteří znají plzeňské odéesáky trvdí, že Pospíšila "PASE" plzeňský kmotr Jurečko!!!!

jity ( 19. listopadu 2012 12:21 )

Ten křivák je také pěkně arogantní.

zadnice ( 19. listopadu 2012 10:53 )

Pospíšil po vyhazovu leze Nečasovi viditelně do zadku a jeví jako křivák!!!

jity ( 19. listopadu 2012 10:10 )

volbách

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa