Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drábek slíbil: Rezignuji! Pokud se prokážou úplatky náměstka

Jaromír Drábek právě na tiskové konferenci své strany TOP 09 oznamuje, že odejde z funkce, pokud se prokáže, že jeho první náměstek Šiška bral úplatky
Jaromír Drábek právě na tiskové konferenci své strany TOP 09 oznamuje, že odejde z funkce, pokud se prokáže, že jeho první náměstek Šiška bral úplatky  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
2. října 2012
12:25

Přišel o svou pravou ruku, prvního náměstka a kamaráda Vladimíra Šišku. Opozice žádá jeho hlavu. A dokonce i někteří spolustraníci ho vyzývají, aby opustil křeslo. Co Jaromíru Drábkovi zbyde? Šéf ministerstva práce a sociálních věcí, kde se rozhořel další korupční skandál, raději slíbil, že rezignuje, pokud se úplatkářská aféra potvrdí...

Po jednání své domovské strany TOP 09 vystoupil ministr práce a sociálních věcí před novináře. A nemluvilo se mu lehko. Jaromír Drábek má totiž co vysvětlovat. Protikorupční policie ho připravila o pravou ruku - dlouholetého spolupracovníka a osobního přítele Vladimíra Šišku odvedla v klepetech.

ČSSD: Jde o zakázku za dva a půl miliardy

Jde o korupčního podezření, které se nad Drábkovým ministerstvem vznáší již delší dobu. Patrně souvisí se zaváděním nového systému na výdej sociálních dávek. Vedle Šišky odvedli policisté i ředitele oddělení informatiky Milana Hojera.

Podle šéfa poslanců ČSSD Jeronýma Tejce se nejedná o nějaký drobný korupční případ, ale o podplácení při vyhlašování tendrů na informační technologie za 2,4 miliardy korun, uvedla ČTK.

Drábek se však nejprve čertil, jak je možné, že 10 dnů před volbami dojde k takovému zatýkání. Zapomněl na to, že při odhalování korupce je jedno, zda je zrovna před volbami nebo po volbách.

Drábek prozřel? Slíbil rezignaci

Po setkání se stranickými špičkami jako by Drábek prozřel. A dokonce veřejně slíbil, že rezignuje, pokud se prokáže, že se jeho náměstek Šiška skutečně dopustil trestného činu.

Jestli jde o silácké řeči, nebo jen výrazy na úrovni předvolebních slibů, to ukáže až čas. Drábek si však věrohodně sypal popel na hlavu - prý cítí plnou politickou odpovědnost za to, že na ministerstvo Šišku přivedl a udělal jej svým prvním náměstkem. Tím by už kontroverzní Šiška, šedá eminence Drábkova úřadu, být neměl.

Schwarzenberg poděkoval Drábkovi za jeho postoj

Drábek prý svého prvního náměstka odvolá, jak jen to bude možné. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ministrovi za jeho postoj poděkoval. Snad ne předčasně. Existuje možnost, že se Šiška do úřadu vrátí.

"To odvolání bude platné po dobu vyšetřování toho trestného činu. Já osobně jsem po devítileté intenzivní spolupráci přesvědčen, že to obvinění se neprokáže. Pokud by však jednoznačně byla prokázána jeho vina, tak v takovou chvíli jsem připraven opustit post ministra," dal však dnes hlavu na špalek sám ministr.

komentator ( 3. října 2012 12:42 )

Myslím, že Drábek si může začít balit své saky paky! Soud totiž vyhověl žádosti policie a státního zástupce, aby Šišk byl vzat do vyšetřovací vazby tj. policie a státní zastupitelství mají neprůstřelné důkazy o tom, že Šiška je namočen v korupci až po krk! Je dosti pravděpodobné, že Drábek do 14 dní odejde z vlády nebo mu Nečas bude muset dát padáka! Odchod z vlády toho asociálního sociopata ,který nechal rozkrást miliardy na pochybných projektech financovaných ministerstvem práce a který šetří na zdravotně postižených, matkách samoživitelkách a seniorech, uvítá 90% lidí v této zemi!!

kukuku ( 3. října 2012 07:37 )

A na TOP09 jsi si nevšiml, jak to vypadá ve straně se senilním knížetem/prezidentem ve výslužbě na čele ?

bazaro ( 2. října 2012 21:19 )

Je zadrábkovanej...

bazaro ( 2. října 2012 21:17 )

Ó můj bože... kníže se probral a děkuje Hrábkovi za politický postoj... to není už ani k smíchu a bohužel ani k pláči. Dávky nefungují (zodpovědnost šíša a hrábek) a policie nepočká, až bude po volbách (absolutní neschopnost politického myšlení...). Ministro pociťuje svoji zodpvědnost jako minimální a počká, jestli se to proflákne natvrdo nebo ne...premiérovi to STAČÍ (hahahaha). Fakt už mi není jasné zda to není představení napajcovaných herců... Hyeny hodují vesele dál.

bome ( 2. října 2012 20:20 )

Po nekolika dennim boji na diskusuch s prevdolaskari a komousi, musim ac nerad konstatovat, ze mas v hodne vecech pravdu, jedine v cem s tebou nesouhlasim je to ze TOP09 a soucasna ODS je volitelna pro me jako pro pravicaka se to nerika lehce, jedine co by me primelo opet volit ODS by bylo vraceni Klause do cela ODS a vycisteny strany od Necasu a spol. TOP 09 je naprosto nevolitelna strana uz jen proto ze tam je ten vlastizradce Knize a vzhledem k tomu ze jsem nacionalista a odpurce EU tak to je nemyslitelne a Kalousek je parchant napojeny na pravdolaskare a je to navic hlupak a zlocinec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa