Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prezidentská kampaň počesku: Bobo jako kůl v plotě

Autor: sc, iža, jad, puk - 
14. září 2012
06:36

Příští rok touto dobou by rádi seděli na Hradě. Jak se teď snaží přimět voliče, aby je tam v první přímé volbě prezidenta poslali? Blesk se vypravil za třemi kandidáty. Výsledek? Lidé mají zájem o Jana Fischera a Miloše Zemana, o Janu Bobošíkovou moc nestojí...

Vydržíte aspoň jedno období?

Miloš Zeman (67, dvojka za Fischerem) přesvědčoval voliče ve Stonavě na Karvinsku. Do tělocvičny v základní škole se naskládalo kolem stovky lidí. Ale nelákal je sem dárek ani jídlo, nic takového totiž nedostali. Opravdu přišli za Zemanem, kterému pokládali přes tři a půl hodiny své otázky například o valorizaci důchodů či bezpečnosti v regionu.

Někteří šli ale Zemanovi tvrdě na tělo. „Kolik kouříte cigaret denně? Jste zdravý? Myslíte, že alespoň jedno volební období vydržíte?“ ptali se. Asi 150 lidí se na Zemana přišlo podívat i o den později v Kutné Hoře, kam přijel na akci Zemanovců před krajskými volbami. Možná to bylo proto, že akce byla součástí pravidelného zábavního odpoledne s harmonikou. Účastníci byli z 90 procent senioři. Klobásu, pivo a další občerstvení si musel platit každý sám.

Frontička u žižkovské kanceláře

Jan Fischer (61, lídr žebříčku) se rozhodl své obdivovatele přivítat pěkně v soukromí své kanceláře na pražském Žižkově, a to v rámci Dne otevřených dveří. Od desíti do půl páté přijal celkem dvaadvacet návštěv. Mezi nimi byla například Kateřina Hládková (34) s dcerkou Helenkou (2). „Sbírala jsem pro něj podpisy, tak jsem ho chtěla poznat osobně. Je moc sympatický,“ řekla Blesku. V předsálí kanceláře byly chvílemi dokonce krátké fronty. Paní Kateřinu zajímalo, jaké má šance na uplatnění po mateřské. Univerzální recept nedostala, ale odcházela spokojená.

Nikdo ji tu nečekal

Jana Bobošíková (48, první z prezidentských adeptek) přijíždí na náměstí ve Zdounkách na Kroměřížsku přesně v poledne. Její Bobobus byl ohlášen místním rozhlasem. Nikde však ani noha! Kandidátku na prezidentku, přezdívanou »kandidovačka «, nikdo nečeká. Ta oslovuje jedinou osobu široko daleko, mámu čtyř dětí Martinu Zlámalovou (37). „Byla jsem pro syna ve školce. O kampani jsem nevěděla, ale podpisem jsem ji podpořila. Doufám, že tam konečně bude nějaká kočka,“ řekla.

Postupně Bobošíková ulovila šest podpisů. Dělala to chytře, odchytávala zákazníky vycházející z místního marketu. „Zklamaná nejsem.. Náš autobus lidé vnímají a samotná účast není tak klíčová,“ řekla Bobošíková. Podobná situace se opakovala o čtyřicet minut později v další vesnici, v Morkovicích.

kdoasi ( 17. září 2012 16:34 )

Máš smůlu,50 tis.podpisů na kandidaturu určitě nesežene...

rezacek ( 17. září 2012 12:21 )

Na plné náměstí stačí kolotoč a střelnice. Ostatně Bobo, to je také taková střelnice nebo spíše zámek hrůzy.

rezacek ( 17. září 2012 12:19 )

Bobobabu mánm v živé paměti, když v persiánu se škodolibým úsměvem rozdávala svým kolegům před vánocemi vyhazovy z práce. Od té doby vím, co je Bobo zač. To, že se dnes vtírá hůře, než svědci Jehovovy, to je jen třešnička na dortu jejího charakteru a způsobů. Prostě kandiduje kdykoliv kamkoliv a za kohokoliv, někdy to vyjde, nakonec do toho Bruselu se také vecpala takhle. Pokud by se stala prezidentem, ihned se půjdu na policii udat pro pohrdání prezidentským úřadem a vulgární výroky na adresu paní prezidentky pronášené na veřejnosti.

podlesni ( 16. září 2012 12:44 )

Kdo ví co vlastně ta paní řekla...

aksura ( 15. září 2012 10:47 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa