Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf spravedlnosti namol už odpoledne: Blažená pitka ministra Blažka!

Autor: SAN, lmk - 
19. července 2012
07:12

V Brně si vysloužil přezdívku Don Pablo, v Praze to bude nejspíš Don Pařič… Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek (43, ODS) totiž někdy sedí déle v hospodě než ve zděděné kanceláři!

Už po pár dnech ve funkci si udělal detašované pracoviště v pražské pivnici Lokál. V úterý tady Pospíšilův nástupce strávil v alkoholovém rozpoložení celých sedm hodin!

Blažek, který podle některých informací ovládá dění v jihomoravské metropoli, vysedával v hospodě už před čtvrtou hodinou odpoledne! Společnost mu mimo jiné dělal brněnský primátor Roman Onderka (46, ČSSD). O vychlazené půllitry s plzničkou i panáky něčeho ostřejšího nebyla podle očitých svědků nouze.

„Schůzky se zúčastnili jak představitelé ČSSD, tak i ODS a bylo to mé neformální rozloučení s brněnskou vrcholnou politickou scénou,“ popsal Blesku sám Blažek. Ten samý den totiž ministr rezignoval na funkci člena rady města Brna. Bylo tedy zřejmě nutné to pořádně zapít! A toho se Blažek i jeho kumpáni zhostili se ctí. Limuzína s řidičem je mírně »naváté« totiž v Lokálu vyzvedla až po půl jedenácté v noci!

Kdo je Don Pablo

V roce 2009 se jeho jméno objevilo na novináři sestaveném seznamu krajských kmotrů, s nimiž se rozhodl bojovat tehdejší stranický předseda Mirek Topolánek.

Po zvolení místopředsedou ODS vyšlo najevo, že jeho manželka dostávala od roku 2002, kdy začal působit jako radní městské části Brno- střed, od úřadu této městské části zakázky na exekuce.

Po komunálních volbách 2010 přistoupila brněnská ODS na návrh ČSSD o vytvoření velké koalice. Tahounem koalice uvnitř ODS byl právě Blažek. I díky němu v čele Brna pokračoval Roman Onderka z ČSSD.

V listopadu 2010 ho premiér Petr Nečas odvolal z dozorčí rady Lesů ČR s tím, že k němu ztratil důvěru.

ssixx ( 30. listopadu 2017 05:13 )

Vždyť toto prase je vožralý pořád, to jste si ještě v TV nevšimli??? Jo je to ODS charakterní jako vždy.

abvydavatelstvi ( 21. července 2012 00:16 )

Jasně že se lepí na konci procesu......v konzervach byla šunka nápis byl okurky a náklad směřoval do Ruska.....na to jsou take svědči. Nevím proč mi tady nadavate když je to pravda. Komunismus nebyl ideální ale starali se o lidi, žilo se klidně a bezpečněji ..... kolik si který politik nasetril nebo nahrabal je jejich věc nikomu to nebudou veset na nos..... vlády po revoluci jsou horší než živelna pohroma.....znicili a rozkradli co se dalo a nejsmutnejsi na tom je to že to dělali lide od kterých by jste to nečekali...... záleží jenom na lidech jak budou žít ..... při volbách mají posuzovat člověka kterého chcou volit co v životě dokázal a jaký má charakter a ne podle toho v jaké je straně...

milda47 ( 20. července 2012 10:54 )

a šunky sis mohl koupit kolik jsi chtěl v plechovkách s nápisem pražská šunka,jsi asi de..nt

milda47 ( 20. července 2012 10:51 )

abvydavatelstvi:lžeš,na plechovkách nemohl být nápis okurky když se tam lepili až na konci procesu a ukaž mi komunistického funkcionáře který nevstoupil po 89 roce do politiky jaké mají majetky,tak nanejvýš barák nebo chalupu ty trdlo,zloději jsou až teď

komentator ( 20. července 2012 09:54 )

Jako dlouho budeme tolerovat řádění tévládní verbeži? Ti šmejdi lžou, kradou a podvádí! A někteří (viď Kalousku, Blažku) navíc chlastají první ligu!! Dobrej je rovněž neumětel Nečas. Ten rozdává svým lidem statisícové měsíční platy a odměny. Ta pologramotná nána Nagyová, kterou Nečas vytáhl do vysoké funkce ze seznamky a která před jmeováním do vysoké funkce nesplňovala kvalifikační předpoklady, bere statisícové odměny! Nečasové, Kalousci, Blažkové se setsakramentsky mýlí, když si myslí, že se lidi nechají do nekonečna okrádat tou vládní sebrankou, která nám vymývá mozky a ještě se nám navíc drze tlemí do ksichtu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa