Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Falešné SMS poslanců o morálce: Byla to akce skupiny Ztohoven

Vtipálkům se odstal na mušku Miroslav Klaousek i Radek John
Vtipálkům se odstal na mušku Miroslav Klaousek i Radek John  (Autor: Blesk)
Autor: oj - 
6. června 2012
13:03

Už nevědí, co píší. Takový dojem budily včera SMS zprávy, které přicházely při projevu Ratha ve Sněmovně od nejrůznějších politiků, ti je záhy dementovali, že nic takového nepsali. Chyba výjimečně nebyla na jejich straně. Za SMS stála skupina Ztohoven.

Za faux pas mohlo podle mluvčí T-Mobilu Martiny Kemrové zneužití internetové brány pro posílání SMS, jež neověřuje identitu odesílatele. Podle informací serveru tyden.cz toho využila umělecká skupina Ztohoven. Která se vstoupila do povědomí, když se její členové nelegálně nabourali do vysílání České televize a odvysílali výbuch atomové bomby v Krkonoších. Ta to záhy i potvrdila. "Chceme upozornit na nutnost navrátit do politiky lidský rozměr a morální hodnoty," vysvětlili své pohnutky její zástupci.

A co že třeba politici posílali? Ve většině případů šlo o avíza na vyjádření postojů k morální reformě. „Ještě dnes promluvím skrze média k této otázce. Prosím o briefing v atriu,“ přišlo třeba Blesku od ministra financí Miroslava Kalouska. Obdobně zněla zpráva od premiéra Petra Nečase či šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky. Předsedovi Starostů a nezávislých Petru Gazdíkovi pak naopak přišla jedna kajícná: „Ano! Udělal jsem spoustu chyb. Nikdo z nás však není bez viny. Odpusťme si vzájemné naschvály. Podávám vám svou ruku,“ měl dostat od šéfa Věcí veřejných Radka Johna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dfghjk ( 15. června 2012 15:55 )

Informace je mylná, podle dobře informovaného zdroje z řad policie, který si nepřeje být jmenován, se nejedná o skupinu ztohoven, ale o skupinu tisíchoven.

reeh ( 6. června 2012 18:41 )

Boží mlýny melou ...... http://vtipy.netroof.eu/item/7771/sympaticka-predstava/

manizna ( 6. června 2012 14:07 )

k-o-n-i-n-a

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa