Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kalousek: Vondra jen fňuká, rozpočet pro armádu si nechal rozkrást

Ukažme si na něj prstem, jako by naznačoval ministr financí Kalousek: Jeho kolega z obrany Saša Vondra prý neumí šetřit a peníze z rozpočtu pro armádu si nechal rozkrást
Ukažme si na něj prstem, jako by naznačoval ministr financí Kalousek: Jeho kolega z obrany Saša Vondra prý neumí šetřit a peníze z rozpočtu pro armádu si nechal rozkrást  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
13. dubna 2012
08:40

Vládní škrty zasáhly i resort ministerstva obrany a ministr Alexandr Vondra (ODS) to nese těžce. Armáda má prý peněz málo a pokud se úspory stanou realitou, tak prý nebude schopna plnit některé ze základních funkcí, tvrdí Vondra. Ministrovi financí Kalouskovi se však jeho přístup pranic nelíbí.    

Rozpočtové škrty na roky 2013 a 2014 zarmoutily ministra obrany Alexandra Vondru (ODS). Označil je dokonce za nepřijatelné.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) však Vondru obvinil, že neumí šetřit a dokonce si dříve nechal rozkrást polovinu vlastního rozpočtu v rámci předsednictví EU a nyní se prý děje na Vondrově ministerstvu to samé.

"Tento nářek je pouze nářek nad vlastní neschopností šetřit. Rozumím tomu. Ve svém minulém vládním angažmá si pan ministr Vondra nechal rozkrást pod zadkem polovinu vlastního rozpočtu. Nemám důvod se domnívat, že na obraně si teď počíná jinak. Aspoň víme, kde škrtat," sdělil Kalousek ČTK.

"Nechce se mi ani věřit tomu, že by něco podobného ministr financí řekl. Téma armádního rozpočtu je vážná věc, sem bonmoty nepatří. Mluvíme o bezpečnosti státu," brání se Vondra.

Vondrův strašák jménem Promopro

Podle rozpočtového výhledu by měla obrana dostat příští rok 38,8 miliardy a následující rok 35,7 miliardy korun. "Pokud by čísla měla být realitou, tak je to konec, tak armáda není schopná plnit ani své základní ústavní úkoly," sdělil rozladěný Vondra poslancům.

Současný ministr obrany však také čelí skandálu spojenému s firmou Promopro - předražené zakázky v době předsednictví EU, za které byl Vondra zodpovědný, vyvolaly spekulace i policejní obvinění celkem již dvanácti lidí.

joudajoudovy ( 14. dubna 2012 11:34 )

Kalousku, moc nevykrikuj, sam jsi se napakovat, kdyz jsi na obrane slouzil. Priznej barvu ! Svagrovi, ktere ho si nechal popravit, jsi prihraval obchody s prodejem zbrani, tak mlc a odtahni do bazin. nakonec i byt na Hracenech, ktery po svem bratrovi zdedila vase exmanzelka a pritom mel syna, byl jeden velky uplatek!!!

handgood ( 14. dubna 2012 11:16 )

To je novodobý Kalouskův holocaust. Kam bude svážet důchodce? To aby znovu otevřel Terezínskou pevnost a nechal rekonstrouvat pece.

rudyptak48 ( 14. dubna 2012 11:13 )

Jestli toho chemického Alího někdo včas nezsataví, pošle celou naši ekonomiku na slepou kolej.

vary ( 13. dubna 2012 14:31 )

 Zloděj křičí, chyťte zloděje.

sally47 ( 13. dubna 2012 13:06 )

ten zloděj křivohubec měl být už dávno v teplácích!Svazáku konej a nechraň.i na tebe dojde neboj tak jako na celou tvoji zlodějskou verbež chráněnou modrou mafii!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa