Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Odsouzený šéf NKÚ Dohnal: K podmínce dostal odstupné 650 tisíc!

František Dohnal dostal od soudu podmínku, od státu pak 650 tisíc odstupného
František Dohnal dostal od soudu podmínku, od státu pak 650 tisíc odstupného  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
6. dubna 2012
11:18

Tak to je snad vtip! Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu Dohnal byl soudem odsouzen za zneužití pravomoci úřední osoby. Dostal podmínku a musel opustit funkci. Na cestu však dostal tučné odstupné!

Dohnala soud v únoru pravomocně odsoudil k podmíněnému osmiměsíčnímu trestu za to, že odmítl vydat kontrolnímu orgánu sněmovny podklady umožňující audit hospodaření NKÚ. Podle soudů se tím dopustil zneužití pravomoci úřední osoby.

Podle serveru Česká pozice náleží Dohnalovi odchodné vyplývající ze zákona o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci, který upravuje též platy například ministrů nebo poslanců. Dohnalovi tak údajně náleží pětinásobek platu, který představuje měsíčně 129 000 korun bez náhrad. Což je bezmála 650 tisíc korun.

Kolegium úřadu, tedy jeho širší vedení, muselo podle serveru kvůli odchodnému schválit mimořádné rozpočtové opatření v rozpočtu. Letošní schválený státní rozpočet přidělil úřadu na výdaje 512 milionů korun.

pepzed ( 8. dubna 2012 09:27 )

To je krásný případ toho jak sou strejčkové v týto zemi zkorumpovaní lumpové.To by měl vrátit a ještě se omluvit.Já když něco pototo tak mě akoráte natoto a nikde si neškrtnu.Je to hnus velebnosti,stím by se mělo něco dělat.Pepíno.

sonn20 ( 7. dubna 2012 14:43 )

No podle zákoníku práce, má nárok na odstupné pouze kdo byl propustěn s organizačních důvodů. Pravomocné odsouzení je naopak jeden z důvodů k okamžité výpovědi. Tak by mě zajímalo na základě jakého zákona to odstupné dostane?

sakra ( 7. dubna 2012 11:01 )

"Spravedlnost" po česku!!! Bravo zákony, které posranci a vlády "sypete" z rukávu pro vlastní potřebu různých "politiků" a zbohatlíků!!!

kung-fu-jane ( 7. dubna 2012 00:57 )

Klasika, to se dalo čekat...

hadenda ( 6. dubna 2012 15:23 )

Asi to tyhle přežraný prasata dělají vlastně pro nás. Jak jinak by bylo možné, že zkjoušejí co si všechno necháme líbit ?? Ale jak vidím tak úplně, ale úplně všechno a h.o.v.n.o s tím uděláme a necháme je ať kradou víc a radostněji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa