Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dobeš chtěl právníky za 10 000 na hodinu, po kritice couvá

Ministr Dobeš možná vezme vypsání tendru na právnické služby zpět
Ministr Dobeš možná vezme vypsání tendru na právnické služby zpět  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
16. ledna 2012
13:22

"Pokus - omyl," tak by se dala nazvat taktika ministra školství Dobeše. Tendr na právnické služby v hodnotě 99 milionů korun, díky němuž by vybraná firma inkasovala za hodinu 10 000 korun, dopadne zřejmě podobně jako snaha zavést ve školách pětiminutové přestávky. Po té, co informaci o něm zasypala média kritikou, svolal ministr Dobeš tiskovou konferenci, kde oznámil, že zvažuje jeho zrušení.

Na pondělní tiskové konferenci ministr školství Josef Dobeš (VV) oznámil, že zvažuje zrušení tendru na právní služby za 99 milionů korun, protože se změnily potřeby úřadu.

Ministr přišel s pondělním prohlášením poté, co se v médiích objevily informace, že za hodinu chce najaté firmě platit přes 10.000 korun. Dobeš to odmítl, 99 milionů prý byla částka určená na zaplacení 33.000 hodin právních služeb, tedy nejvýše 3000 korun za hodinu. V původních požadavcích k zakázce se přitom hovořilo o 10.800 hodinách.

Zakázka prý ale bude možná stejně zrušena, protože se změnily potřeby úřadu. Namísto jedné obří zakázky by se prý nyní ministerstvu hodilo spíš více malých. Úřad má přitom samostatné právní oddělení.

Ministerstvu kvůli chybám v čerpání hrozí pozastavení dotací z EU. Dobeš slíbil nápravu do tří měsíců. Už dříve řekl, že kdyby ministerstvo peníze z fondů EU nevyčerpalo, rezignuje.

gogo ( 17. ledna 2012 18:30 )

Jsou lidé, kteří mi připadají přímo neskuteční... Na které již nemám slov... A je neuvěřitelné, jak dlouho již toto absolutní devastační diletantské monstrum vládne a škodí... Kdo se ho bojí, na koho co ví či s kým je příbuzensky spjat ... Neuvěřitelné ...

jpavlik ( 17. ledna 2012 16:48 )

Copak asi dělají právníci ministerstva školství, že si jejich šéf musí najímat externí právníky?

sakra ( 17. ledna 2012 13:28 )

Skutečně neznalý blb každým coulem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rudyptak48 ( 17. ledna 2012 13:18 )

Dobeš je vládní vůl. Máme tam však ještě většího, a korunovaného.

sibuna ( 17. ledna 2012 09:57 )

Ale to je přece účel.Po dobu "vládnutí" mít oči zavřené,nic nevidět a neslyšet! Až to převezme někdo jiný (pokud se to zadaří),všechny chyby,kiksy a nepravosti se svedou na někoho jiného,nebo zametou pod koberec! Hlavně,že bude doma nahrabáno. Přece už 20 let obyčejný plebs nikoho nezajímá a všechno,za co bojovali naši dědové - normální pracovní doba,právo na práci,bezplatné zdravotnictví a školství atd.,všechno jde do kélu a pro doposud vládnoucí třídu jsme jen pokusní králíci. Protože nikdo z nich neví,jak ven z toho bordelu,který zapříčinili. Ale jich se to netýká,protože oni si stačili zahospodařit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa