Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Ministr Kamil Jankovský ujíždí na autíčkách: Koupil si porsche!

Takové auto si ministr pořídil
Takové auto si ministr pořídil  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Oldřich Tichý, evakk - 
16. prosince 2011
07:32

Šetření, úspory, škrty. Není moc slov, která bychom od ministrů nynější vlády slýchali častěji. Sami se ale zjevně uskromňovat nemusí. Blesk zjistil, že ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV, 53) se už nějaký čas vozí v novém luxusním voze porsche. Už loni si přitom koupil jiné terénní auto. Dělá si prostě radost – jako svého koníčka uvádí motorismus.

Náhon na všechna kola, objem motoru skoro pět litrů, zrychlení z nuly na 100 kilometrů za 5,9 vteřiny. Při svezení v Porsche Cayenne pozná i laik, že sedí v autě s velkým A! Teď říká Jankovskému pane. Stačila maličkost – dva miliony.

„Auto objednal už před nástupem na ministerstvo,“ potvrdila nový přírustek do ministrovy soukromé garáže jeho mluvčí Jana Jabůrková. Protože si ale přál speciální úpravy, dodal prodejce vůz až letos. Ministr ho ani neuvedl v majetkovém přiznání, objevit by se mělo v tom příštím.

Ani letošní Jankovského přiznání ovšem nebylo právě skromné – pořídil si třeba ojetý džíp, ženě zase koupil kožich za více než 100 tisíc. Syn Kamil (27) dostal pro změnu hodinky za 80 tisíc.

To ovšem skoro nestojí za řeč vzhledem k tomu, na kolik si ministr loni přišel bokem ke své vládní funkci – na dividendách z rodinné fi rmy Phar Service získal 11,9 milionu a dalších 9 milionů vykázal jako doplatek za podíl ve společnosti Primosa. A tak se mohou u Janovských jistě těšit na bohatého Ježíška.

rukolaman ( 16. prosince 2011 11:51 )

No co, vždyť je to volkswagen s jinym lakem. žádná pecka pane ministře... mareš jezdí ve férári

cat99 ( 16. prosince 2011 09:02 )

Současná česká politická "demokratická" zlodějská smetánka nese od konce sametové taškařice 1989 název "Tuneldědek a 99 loupežníků"! A blbci jim k tomu ještě cinkali !

simeonsimeonovic ( 16. prosince 2011 08:59 )

 Naše současná vláda je bohužel plná kryplů, vždávám hold té minulé a těším se, na nové volby, až tahle půjde do pr....

pasadena ( 16. prosince 2011 08:00 )

Kdo umí tak umí.Je to sice pár let,ale jezdili jsme s panem ministrem autobusem a chodili pěšky.

vlaku ( 16. prosince 2011 06:30 )

Chudák, tak mají nízké platy, určitě se zadlužil s celou rodinou. Všem nám lžou. Pakují se z našich peněz. Ano z našich. Co rozkradou, o to nám zvýší hrant.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa