Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Na vnitru ušili Setvákovi výběrové řízení na míru

Rudolf Setvák byl nedávno obviněn v kauze brněnského policejního gangu
Rudolf Setvák byl nedávno obviněn v kauze brněnského policejního gangu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
26. září 2011
07:52

Ministerstvo vnitra vypsalo za bývalého ministra Radka Johna výběrové řízení na míru šité Rudolfu Setvákovi. Uvedla to televize Nova. Setvák, který byl nedávno obviněn v kauze brněnského policejního gangu, se měl stát vrchním radou a měl připravit koncepci policejního ombudsmana.

Vnitro vypsalo výběrové řízení necelý rok před Setvákovým zatčením. Podmínky na uchazeče ale byly nastaveny tak, že se prý mohl přihlásit pouze Setvák. Mezi požadavky byla například pětiletá praxe na inspekci ministra vnitra v přesně dané pozici, uvedla Nova.

Podle mluvčího ministerstva Vladimíra Řepky se do výběrového řízení přihlásil jediný zájemce, a to Setvák. Exministr John ale tvrdí, že Setváka neznal. "Já to jméno neznám. Teprve až od obvinění brněnské mafie," řekl John. Podle televize Nova Setvák ve výběrovém řízení propadl.

Podle některých informací prý měla být soutěž trikem, jak Setváka dostat až do funkce ředitele policejní inspekce, která je už několik měsíců neobsazená. Podle reportáže by stačilo Setváka na tento post přesunout.

John, ale tvrdí, že o tom nikdy neuvažoval. Setvák působil jako zástupce vedoucího územního odboru policie Brno - venkov. Byl obviněn v kauze bývalých brněnských policistů, kteří jsou stíháni za vydírání, korupci a organizovaný zločin. Skupina údajně vydělávala na vydírání podnikatelů, jejichž kauzy za úplatky "zametala pod koberec".

kvetahana ( 26. září 2011 23:38 )

Žádné "vnitro" ,pane autore.Za každým výběrovým řízením stojí konkrétní požadavek konkrétní osoby,který zůřaduje do podmínek opět konrétní osoba a zadavatel to musí schválit. Takže laskavě znovu,kdo jsou ty konkrétní osoby? Vzhledem k tomu,že šlo o vysokou a ojedinělou funkci, měl by si p. ministr jistě urychleně "vzpomenout"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa