Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

I já pracoval v noci, hájil se sprostý poslanec Krátký

Krátký se za svá slova omluvil, ale voliči mu to asi neodpustí
Krátký se za svá slova omluvil, ale voliči mu to asi neodpustí  (Autor: ČTK)
Autor: zuf - 
21. září 2011
14:52

Urazil půlku národa a ještě se hloupě vymlouvá. Poslanec Jiří Krátký (ČSSD) v úterý v parlamentu prohlásil, že v noci pracují jen kurvy a zloději. Později se snažil svá slova mírnit. Prý nechtěl urazit spoluobčany, kteří pracují na nočních směnách, protože i on jako mladý pracoval v noci. Trapné.

"Mé expresivní výroky nebyly v žádném případě namířeny proti zaměstnancům, kteří pracují v noci. Právě naopak, sám jsem v minulosti dlouhou dobu pracoval ve směnném i nepřetržitém provozu a plně si tak uvědomuji náročnost nočních směn ve výrobě a službách," uvedl v úterý večer v písemném prohlášení. Teď však bude muset na kobereček i za poslanci. Uražena se totiž kromě pracujících cítí i skupina koaličních poslanců, kteří dnes podali podnět k zahájení disciplinárního řízení ke Sněmovnímu mandátovému a imunitnímu výboru.

„Jsem pro zahájení disciplinárního řízení, byť se pan poslanec omluvil, ale jeho vyjádření bylo nevhodné, a proto by ho postih neměl minout,“ řekl Právu poslanec ČSSD Jeroným Tejc a dodal, že výbor by se mohl sejít už v říjnu.

Krátký za svá nevhodná slova dostal vyčiněno od předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové (ODS) i od svého stranického šéfa Bohuslava Sobotky. Nyní by mohl dostat ještě pokutu, i když pravděpodobně nepřesáhne deset tisíc korun. "Pokud budu potrestán, asi mi nezbývá než to přijmout,“ řekl Krátký s tím, že odvolávat se případně nebude. Nechtěl se prý svými slovy nikoho dotknout.

Tímle urazil půlku národa:

"Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům, a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci - kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám, tak pro Boha věčného, dejte pokoj," rozohnil se Krátký po té, co jeho sněmovní kolega Petr Gazdík požádal, aby sněmovna o zákonech rozhodovala v případě potřeby i po půlnoci.

alzbeta59 ( 24. září 2011 06:41 )

ahoj nbcz: toz takto pekne a strucke jsem se na to nezmohla ani ja. Jsi jednicka 

arcaben ( 22. září 2011 16:44 )

lépe jsi to ani nemohl/a napsat!!

letajici_svec2 ( 22. září 2011 01:54 )

kdyz reknu, ze mam hlad jak polsky zajezd, tak to neznamena , ze Polaci maji hlad. On chtel rict, ze je zbytecne aby parlament zasedal v noci, kdyz muze pracovat pres den, ale EFEKTIVNE!!! Kdo to nechape je vul!!!

kung-fu-jane ( 21. září 2011 23:04 )

Pražáci patří k druhu lenochoda, s kterým nic a nikdo nehne. Pokud chcete, aby akce byla úspěšná, prosím mimopražské občany, aby přijeli. Stydím se za to, že jsem z Prahy....

alzbeta59 ( 21. září 2011 21:33 )

mt72 >> ono je potreba se nejdriv vzdelat a objasnit si kdo je kdo. Uvedomit si, ze cely svet je ovladany asi 13 rodinama -Rostchild a Rockefeller a oni pres banky - IMF - ovladaji vlady podstatne v celem svete. Tam je treba zacit. No a potom uz je to celkem jednoduche. Banky ovladaji vlady, vlady ovladaji lidi kteri je do vlady dosadili - to co se z lidi vyzdime jde pres vladu zpatky soukromym bankam, ktere potom zase vlade pujci ale s urokem. Proto vsechy vlady na celem svete dluzi penize a jsou zbankrotovane. A to vede k moralniu bankrotu lidstva pres noviny, televize, filmy a videove hry ktere sjou plne nasili a deti to hraji a nejenomze citove zakrnuji, ale jejich mozek se tim take otupuje. Toto vse je taky ovladane temito bankama, protoze aby tento podvod pracoval,je potreba aby lidi zustali blbi. Castecne se jim dari, ale lidi se probouzeji. Zni to asi jako konspirace, ale neni. Je treba vypnout televizi, a zacit premyslet. toz zatim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa