Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Oslava narozenin: Klausovi zvonilo ve věži

Autor: oj, ČTK - 
20. června 2011
13:50

Na počest 70. narozenin prezidenta Václava Klause se rozezněly všechny zvony Chrámu svatého Víta na Pražském hradě. "Pozvání od zvoníků vylézt nahoru na věž svatovítské katedrály a poslouchat ty zvony z metru, to je naprosto úžasná věc. Stálo to za to," byl nadšený Klaus.

Prezident si mohl prohlédnout pouze 4 zvony. Tři zvony, o které chrám přišel za první světové války a zbyly po nich jen prázdné dubové hlavice, se do katedrály ještě nevrátily. "Mým přáním je, aby katedrálou zněly všechny hlasy katedrálních zvonů," řekl pražský arcibiskup Dominik Duka.

Oficiální setkání k sedmdesátinám Klaus ve čtvrtek zrušil kvůli protestu odborů. Na nedělní slavnosti s úsměvem poznamenal, že je výhoda, že jeho narozeniny připadly na neděli, kdy se obvykle nestávkuje.

Prezident oslavy zahájil už v pátek při představení knihy Festschrift Václavu Klausovi, kterou pro něj připravili jeho spolupracovníci. V oslavném sborníku se ke Klausovi a jeho názorům vyjadřuje řada domácích i zahraničních osobností.

U příležitosti svých kulatých narozenin si Klaus dopisem vyměnil vlídná slova i se svým předchůdcem Václavem Havlem. V reakci na Havlovo blahopřání mu Klaus popřál, aby se mu zlepšilo zdraví, a nabídl mu, že ho navštíví.

komentator ( 20. června 2011 19:15 )

Vtipný komentář o tom, proč musí mít klaus ochranku zveřejněný na serveru české noviny cz. Autor Security|: Pozor na zloděje ! Otázka: PROČ MÁ Václav Klaus OCHRANKU ? Odpověď: ABY LIDI, KTEŘÍ K NĚMU PŘIJEDOU NA NÁVŠTĚVU, NEOKRADL. 20.06.2011 17:42

siroky11 ( 20. června 2011 16:13 )

No to je tedy opravdu pro nás ale NOVINKA !

husqarnowicz ( 20. června 2011 15:36 )

Kdyby jenom to! Taky mu kape na karbid. Možná už od narození.

husqarnowicz ( 20. června 2011 15:26 )

Já bych slavil ještě mohutněji a narozdíl od tuneldědka za své, kdybych věděl, že to jsou jeho poslední narozeniny. Škoda jen, že ho srdce zvonu nevzalo po řepě.

pavucinka ( 20. června 2011 15:03 )

Pokud zbily, tak má nějaké modřiny? Asi ano,když je to bývalý modrák..../ ale jde do fialova,když se mísí z červenou modrá tak toiž vznikne pěkná fialová/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa