Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jan Kalousek je obviněn z podvodu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
18. května 2011
22:46

Policie obvinila zpěváka a pražského zastupitele Jana Kalouska (ODS) z pojistného podvodu. Údajně se podílel na velkých machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis. Informovala o tom televize Nova. Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody, vinu popírá.

"Kriminalisté Prahy 1 obvinili devětačtyřicetiletého muže z Prahy 1 z trestného činu podvodu," řekla televizi Nova mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví: jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Způsobil tak škodu ve výši 50 milionů korun. "S osobou, která si u nich nechala opravit vozidlo, se dohodli, že navýší fakturu," vysvětlil kriminalista Pavel Just.

Podle policie si dal Kalousek do tohoto servisu dvakrát opravit auto, takže o podvodu musel vědět. To ale zpěvák odmítá. "Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," uvedl Kalousek.

Pokud policie jeho obvinění nestáhne, mohl by zpěvák přijít o místo zastupitele. "Rozhodující je to, jak dopadne jeho podání proti tomuto obvinění, které, jak mě informoval, bude dnes podávat," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).
Podle televize je do případu zapleteno na 70 lidí a vyšetřování může trvat několik let.
Zpěváka Jana Kalouska ODS několik týdnů před loňskými komunálními volbami dosadila do čela jedné z kandidátek. Po volbách se zařadil mezi zastupitele, kteří pobírají pravidelný plat.

marmat ( 19. května 2011 10:40 )

A protože věřím , že TENTO KALOUSEK a další hvězda magistrátu- pan ex ministr BŘEZINA byli jako EXCELENTNÍ VOLOVĚ schválně panem Krausem PŘEDVEDENI JAKO VYJEVENÍ A HLOUPÍ IVÁNKOVÉ z pohádky o Mrazíkovi. Je dobře, že do 3 měsíců od jejich suverenního vystoupení, je to aroganství moci a peněz semílá!!! Ostatní jejich kolegové často nejsou odlišní chováním, ale v hlavách mimo intrik MOŽNA NĚCO MAJÍ !!!???

max898 ( 19. května 2011 09:31 )

A za co , že pan Kalousek kandidoval no za ODS , za jakou jinou stranu můžou kandidovat lidi , kteří se cítí v podvodech jako ryba ve vodě Ještě , že se nedostal do sněmovny , mohl vytvořit s Mirkem Kalouskem skvělé zlodějské duo.

znojmacka ( 19. května 2011 08:08 )

ještě mě tak k němu napadlo: ON NIC, ON MUZIKANT...

znojmacka ( 19. května 2011 08:03 )

to dopadne tak, že Kalousek si nezazpívá -čas dluhů, ale daňoví poplatníci si mohou sborem zanotovat -čas sluhů..

dobrotka ( 19. května 2011 06:35 )

kdyz jsem Kalouska videla v tehle show, tak to bylo na bliti, co tam mekotal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa