Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

ABL prý podplácela policii: Paroubkova třetí žaloba na Bártu

Paroubek se znovu opřel do Bárty. Podal na něj již třetí trestní oznámení.
Paroubek se znovu opřel do Bárty. Podal na něj již třetí trestní oznámení.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jaj - 
21. ledna 2011
15:07

Bývalý šéf sociální demokracie Jiří Paroubek si pořádně vychutnává Víta Bártu. Podal na něj již třetí trestní oznámení. Nejdříve mu vadilo, že pomlouval kmotra jeho dcery Petra Bendu. Nyní prý jeho bezpečnostní agentura zneužívala policejní databáze a podplácela policii.

Paroubek bezpečnostní službu ABL podezřívá z toho, že získávala nezákonně údaje z policejních databází. Toto podezření by se podle něj mělo vyšetřit dřív, než bude jmenován nový policejní prezident Petr Lessy.

Podle trestního oznámení, které Paroubek poskytl serveru iDNES.cz, jsou podezřelí i policisté, kteří údajně přijali úplatek od detektivů ABL.

Bárta musí vše vysvětlit

Pokud se prokáže nezákonné lustrování údajů z policejní databáze a to, že o něm Bárta věděl, měl by podle Paroubka odstoupit. Ministr dopravy slíbil, že vše vysvětlí, ale zatím to neudělal. Jde o případ údajného sledování někdejší starostky za ODS Marty Šorfové.

Paroubek už dříve podal dvě trestní oznámení přímo na Bártu. První se týkalo údajné pomluvy, kdy kmotra jeho dcery Bendu označil za mafiánského Kmotra ovlivňující Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji. Druhé oznámení se týkalo údajného krácení daní firmou ABL.

jarda987 ( 22. ledna 2011 19:11 )

než neustále psát nenávistné fráze. Na to jak to bylo a nebylo si budeme muset ještě chvíli počkat. Ale je jasné, že Bárta někomu leží hodně v žaludku.

jarda987 ( 22. ledna 2011 19:07 )

JJ, konečně téma, kde si Nečas se Sobotkou notují. Potřebují totiž ochránit své zájmy a Bárta začínal být nebezpečný v boji třeba s Ústeckými mafiány.

jarda987 ( 22. ledna 2011 19:05 )

a čím??

komentator ( 22. ledna 2011 19:04 )

Nový policejní prezident doazený Johnem vše vysvětlí a Bártu očistí Nový policejní prezident dokáže, že Bárta nelhal. Že Bretschneidři z ABL nešpiclovali politiky ODS a ČSSD, jejich rodiny včetně dětí. Nový policejní prezident spolu s Johnem prokáží, že MFDnes vyrobila stovky falešných fotek, mejlů, zpráv o špiclování politiků Agenturou ABL Vždyť Bárta nelže! Bárta dal čestné slovo premierovi že detektivové nešpiclovali politiky, jejich rodiny, včetně dětí. Bárta je slušňák. Bárta slíbil, že zavede nový politický styl v politice, slušnost a férovost. Věřte Bártovi. Je to i od pohledu velmi slušný, pravdomluvný a férový člověk. Tvrdí to o Bártovi i zaměstnanci ABL. Platí jim sice pouze pár šupů ale jinak je to fajn člověk

komentator ( 22. ledna 2011 14:56 )

Kdo lhal a zatloukal? Přece "hejkal" Bárta! Kdo dal (a porušil) čestné slovo Nečasovi, že Agentura ABL nešpiclovavala politiky? Přece "piskloun" Bárta, který řídil ABL!! Která bezpečnostní agentura porušovala zákony a uplácela policajty, aby se mohla dostat k citlivým informacím z policejni databáze? Přece ta Bártova. Co z toho vyplývá? Že trestní oznámení Paroubka na pisklouna Bártu je na místě!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa