Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečas je jak malé děcko, psal Bárta na Facebooku

Autor: Aleš Půček, Kšim - 
20. ledna 2011
19:07

Spory mezi ODS a Věcmi veřejnými se začínají prolínat už i do osobní roviny. Vít Bárta se na své facebookové stránce pořádně opřel do Petra Nečase. Nejdříve ho obvinil z toho, že by policejním prezidentem chtěl mít zřejmě Íčka Langera, poté v diskuzi svých fanoušků dodal, že se pan premiér se už opravdu "začíná chovat jak malé děcko a jemu s ním začíná docházet trpělivost". Jenomže pak zničehonic příspěvek zmizel.

Tak tomu se říká gól do vlastní branky. Bártova facebooková stránka patří mezi ty nejčastěji aktualizované. Vít Bárta hledá přes populární sociální síť nové zaměstnance, přeje svým fanouškům příjemný den a ... naváží se do koaličního partnera. I když. Píše si se svými fanoušky opravdu Bárta?

Nečas se chová jak malé děcko

Vít Bárta si totiž ve středu vylil své srdíčko ohledně sporů o jmenování nového policejního prezidenta. "Začínám nabývat pocitu, že premiér Nečas by za policejního prezidenta nejraději Ivana Langera. Můžu ujistit občany i jeho, že to VV nikdy nedopustí," uvedl a spustil tím lavinu souhlasných příspěvků svých fanoušků.

Snad povzbuzen tímto úspěchem pak Bárta v diskusi v útocích na Nečase pokračoval. "Pan premiér se už opravdu začíná chovat jak malé děcko a mně s ním začíná docházet trpělivost," napsal a jako by tím dal najevo, kdo ve skutečnosti rozhoduje o dění ve Věcech veřejných.

Bárta to prý nepsal

Věrní fanoušci Víta Bárty i tento příspěvek kvitovali se souhlasným přitakáváním. O to větší šok pak v nich musela vzbudit omluva, kterou Vít Bárta zveřejnil ústy svého mluvčího na Ministerstvu dopravy Karla Hanzelky.

"Na facebooku to napsal jeden člověk z PR teamu. Uznáváme, že to byl přešlap. Omlouváme se," prohlásil Hanzelka pro Právo o příspěvku, který hodinu po zveřejnění z facebookových stránek Víta Bárty zmizel.

Stovky fanoušků, kteří panu ministrovi v dobré víře radí, kam si například má vyrazit večer do kina, tak nyní neví, na čem jsou. Komunikují s Bártou nebo s některým z jeho placených PR specialistů?

Co také píše "Bárta" na svých facebookových stránkách

"Dnes mě všichni zavalují papíry, že si už vážně musím dát pozor co podepisuji... opožděně přeji pěkný začátek pracovního týdne! :)"

"Konečně volný den, jako stvořený pro vyjížďku na koni... krásnou slunečnou neděli!"

"Přeji krásný, konečně alespoň trochu slunečný den. Přemýšlím, že pokud mi večer zůstane trochu času, zašel bych po dlouhé době do kina, nevíte, co dávají? Nějaký zajímavý tip..?"

"Právě jsem splnil slib a podal jsem trestní oznámení!"

"Děkuji všem, kteří projevili zájem o to se mnou spolupracovat. Pečlivě jsem si prostudoval vaše životopisy a oslovím pět z vás, se kterými bych se rád osobně setkal a probral možnosti vašeho působení... platí ale, že šikovné spolupracovníky stále hledám, pokud máte zájem a Vaše dosavadní praxe se týká alespoň částečně oboru dopravy, prosím přihlaste se"



max898 ( 22. ledna 2011 11:00 )

Ano Vesecká je už konečně pryč. A na její místo přišel nový zástupce , který okamžitě zrušil trestní stíhání jednoho člena ODS , kde to zase smrdělo korupcí. Když se budou špatní lidi nahrazovat ještě horšími , co se vyřeší?

beda741 ( 21. ledna 2011 16:44 )

taky bych neřekl, že dělají jenom bububu, to by Nečasovi tolik nevadili.

beda741 ( 21. ledna 2011 16:43 )

To jo, ale Nečas je občas fakt neuvěřitelnej. A pak běží honem žalovat tatínkovi Klausovi.

spassvogel ( 21. ledna 2011 12:59 )

No tak možná, že jsem posledních pár měsíců zaspal, každopádně rozhodně se nedá říct, že dělají jenom nějaké bu bu bu. Vesecká, Martinů a mnoho dalších věcí, které už jsou v běhu. Samotný Nečas už na žádné zastrašování nemá. Jeho pozice je mírně vachrlatá a on si to moc dobře uvědomuje. Např. když místo něj předvánoční krizi vyřešeil svou intervencí až Klaus, protože Nečas se v tomto ohledu ukázal jako naprosto neschopný.

gogo ( 21. ledna 2011 12:10 )

Občas mi to tam celé připadá jako mateřská školka ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa