Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bendu si dám k večeři, zlehčoval Bárta žalobu

Autor: Aleš Půček, Kšim - 
10. ledna 2011
18:11

Vít Bárta se zase rozjel. Minulý týden obvinil kmotry z toho, že ho chtějí zlikvidovat a vypsali na něho odměnu 50 milionů. V neděli pak obvinil podnikatele Patrika Oulického (ODS) ašéfa tamní ČSSD Petra Bendu z ovlivňování zakázek na ústeckém ředitelství dálnic. Benda na něho pro tato tvrzení podal trestní oznámení. A jak reaguje Bárta? S úsměvem, Bendu si prý u soudu dá k večeři. Možná to bude hodně drahá večeře. Benda bude totiž požadovat milionové odškodné

V novém roce se objevil nový trend. Politici podávají žaloby. Nejdříve podal ministr financí Kalousek trestní oznámení na členy Zemanovy vlády. Nyní se do soudních sporů zapletl Vít Bárta. Kvůli svým výrokům o korupci v Ústeckém kraji se rozpoutá několik soudních sporů.

Podřízení se mi smějí

"V Ústeckém kraji se mně podřízení smějí v tom, že management Ředitelství silnic a dálnic řídí Oulický s Bendou, což jsou slavní kmotři ODS a sociální demokracie, a nikoli ministr dopravy," prohlásil Bárta v diskusním pořadu Václava Moravce.

Dále naznačil, že jeden z manažerů Ředitelství silnic a dálnic má od obou určité výhody a zároveň kryje kroky jisté stavební společnosti. O obou "kmotrech" již veřejnost slyšela. Například Oulický se proslavil svou načerno postavenou luxusní stavbou v chráněné oblasti, jejíž část bude i díky činnosti Blesku.cz muset zbourat.

Bojovník proti korupci nebo tlučhuba?

Přestože se Bárta chystá podat trestní oznámení, svá slova vzápětí trochu mírnil. "Jsou to velmi závažné indicie, které je zapotřebí vyšetřit, nicméně já bohužel nejsem v situaci, abych dokázal jaksi říci, že toto vše kupříkladu není jenom hloupá shoda okolností," uvedl Bárta.

V posledních týdnech se s podobnými obviněními ze strany politiků Věcí veřejných roztrhl pytel. Sám Vít Bárta minulý týden prohlásil, že na jeho hlavu vypsali kmotři odměnu 50 milionů korun. Svá slova ale nijak nedoložil.

Bendu si dám k večeři

Obvinění proti Bendovi ale možná doložit bude muset. Benda na něho totiž podal trestní oznámení pro pomluvu a pro křivé obvinění. Do konce plánuje podat i žalobu a požadovat milionové odškodné.

A jak na to reaguje Bárta? S úsměvem. "Do soudní síně se těším a Bendu si dám k večeři," usmíval se na nový vývoj situace. Dobrou chuť. Na zažití si pak Bárta může dát Jiřího Paroubka. Ten na svém portále Bártu obvinil z krácení daní.

V roce 2009 prý tehdejší Bártova firma ABL vykázala zisk 2,1 milionu Kč, při obratu 800 milionů. Paroubkovi se to nezdá, a proto dal pokyn svým právníkům, aby zvážili, zda nepodat na Bártu trestní oznámení. Proč se svým obviněním přišel Paroubek právě nyní? Petr Benda je totiž jeho kamarádem.

komentator ( 11. ledna 2011 23:17 )

Copak je logické, aby odéesáci, kteří od nástupu Topolánkovy vlády kontrolovali ministerstvo dopravy (Řebíček, Bendl, Šimečka), "přihráli" kšefty socanovi Bendovi? Vždyť odéesáci si dosadili své lidi do vedení Ředitelství silnic a dálnic a do krajských poboček ŘSD. Ti dávali kšefty podnikatelům a firmám napojeným na ODS. Copak to spassvogel a mufe nechápou? Nevěřím, že by oba byli padlí na hlavu.....

komentator ( 11. ledna 2011 23:10 )

Véčkaře nafackovali zejména voliči v říjnových volbách do senátu a do městských zastupitelstev. Pod vedením hlavního volebního manažere Bárty Véčkaři utrpěli drtivou porážku.

komentator ( 11. ledna 2011 23:08 )

Ministr Bárta měl od bráchy dostat 150 milionů korun za svůj podíl ve firmě. Když ABL má tak nízkou míru zisku, kde vzal brácha Matěj těch 150 milionů korun? Pouze pitomečci věří kecům Bárty, že svůj podíl ve firmě skutečně prodal. Vždyť hospodářské výsledky Bezpečnostní agentury ABL jsou velmi slabé!!!

mufe ( 11. ledna 2011 12:04 )

limak007 ( 11. ledna 2011 10:58 )

"...Do konce plánuje podat i žalobu a požadovat milionové odškodné..." Do konce čeho, páni redaktoři? Do konce roku? Nebo dokonce do konce ledna? Neměli byste se naučit trochu česky? Nebo to po vás váš německo-židovský zaměstnavatel nepožaduje?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa