Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bagr zabral: Kmotr Oulický musí zbourat černé stavby

Autor: ČTK, šim - 
28. prosince 2010
12:59

Akce Blesk.cz Bagr zabrala! Vlivný ústecký podnikatel a kmotr ODS Patrik Oulický musí zbourat část svých megalomanských staveb, které si načerno postavil v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Tleskáme a vzkazujeme: Jen tak dál!

Dva roky boje proti černým stavbám Patrika Oulického konečně přinesly první výsledky. Svou zásluhu má na tom jistě také Blesk, který na Oulického černotu upozorňoval. Začátkem prosince k jeho obrovskému sídlu v Moravanech na Ústecku Blesk poslal bagr, aby Orlickému ukázal, jak vypadá spravedlnost. Bagr sice nic nezboural, zato opět na nečinnost všech orgánů upozornil.

Neuběhl ani měsíc a spravedlnost se začíná hlásit o slovo. Stavební úřad v Ústí nad Labem nařídil Oulickému, aby část staveb zboural. Oulický by měl do března příštího roku zbourat příjezdovou cestu se zastřešením, o dalších stavbách úřad zatím nerozhodl. Podnikatel se proti rozhodnutí může odvolat.

Video Blesk.cz připravil návod pro úředníky, kteří kmotrovu černou stvabu chrání. - abl
Video se připravuje ...

Oulický to přijal, odvolání  nechystá

Oulický, který s novináři dlouhodobě vůbec nekomunikuje, agentuře ČTK řekl, že o rozhodnutí nebyl zatím oficiálně informován, ale je připraven ho respektovat. Oulický uvedl, že se odvolávat nebude, protože se již v minulosti odvolal proti postupu trmického stavebního úřadu a nemíní "se odvolávat donekonečna."

Dodal, že si nyní není jistý, zda zbourat vše, co má, stihne v termínu. Záležet podle něho bude hlavně na klimatických podmínkách, protože nyní v Českém středohoří leží mnoho sněhu.

Oulický si v obci Moravany postavil načerno například masivní opěrné zdi, bazén či zastřešenou příjezdovou cestu. Řízení o odstranění černých staveb začal původně s Oulickým vést trmický stavební úřad, do jehož pravomoci případ spadá. Na jeho postup si Oulický stěžoval na ústeckém krajském úřadě, který celý případ loni na jaře předal do Ústí nad Labem.

Zdejší stavební úřad řízení kvůli údajným nesrovnalostem v územním plánu pozastavil. O zahájení nového řízení se letos na jaře zasadil ombudsman Otakar Motejl. Úředníci, kteří případ loni odložili, se prý dopustili hrubých chyb. Kauzu prošetřovala také policie, porušení zákona ale nezjistila.

sakra ( 29. prosince 2010 10:36 )

Stavební řízení ještě probíhá a má možnost se odvolat, což také určitě učiní jak bylo řečeno v TV. Sice "tvrdí", že se neodvolá, ale to kecá na kameru. Úřady mu vyjdou vstříc, peněz má dost.

gogo ( 28. prosince 2010 22:01 )

Problém je v tom, že tito lidé se vždy přidají k momentálně vládnoucím stranám a zde devastačně působí... Přidávali se i ke komunistům, přidali by se třeba i k Číňanům.... Pokud se s nimi nebudem špinit, budeme tam, kde nyní jsme....

gogo ( 28. prosince 2010 21:58 )

"zbourat příjezdovou cestu se zastřešením" ? O dalších stavbách úřad zatím nerozhodl ?? Podnikatel se proti rozhodnutí může odvolat ??? Takže čtenáři se "nažerou" a Oulický zůstane "celý"... Divadlo jako vždy....

gevi ( 28. prosince 2010 21:30 )

Já bych ho nechal, to není žádný opravdový pravičák, to je duševní lůza. Je jedno na kterou stranu se tito duševní invalidé stavějí, tento idiot holt dělá ostudu pravici. Ale nemá cenu se s ním špinit.

gevi ( 28. prosince 2010 21:27 )

napomáhají k pohřbívání ODS. Jako by nestačilo, že ODS dostala nedávno další tvrdou ránu kauzou Drobil. No já jsem o jakékoli volbě ODS přestal uvažovat okamžitě po zaslechnutí slov "chlap s gulama". ODS s buranem v čele se pro mě stala nevolitelnou a nyní sleduju, jak pomalu padá a padá. Pro člověka s konzervativním názorem to není potěšitelný pohled, ale je to neúprosné a ODS za to může opravdu sama. I když to, že kam se dneska hrábne, tam jsou zlodějny a zmizelé peníze svědčí o tom, že prachy se ztrácely za všech vlád.

Zobrazit celou diskusi