Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řval jsem, prozradil Fischer, jak reagoval na Topolovo hulvátství

Fotografie
Mirek Topolánek o premiéru Fischerovi a jeho víře  (Autor: internal)
Autor: kos, josK - 
18. listopadu 2010
08:47

VIDEO: Urážka Jana Fischera (59) spolu s dalšími kontroverzními výroky stála Mirka Topolánka (54) funkci šéfa ODS. Jak celou aféru vnímal Fischer sám, to teď popisuje ve své knize Ano, pane premiére aneb Rozhašená země.

Video  Mirek Topolánek o premiéru Fischerovi a jeho víře  - Blesk
Video se připravuje ...

„Topol spojil mé židovství s jakýmsi uhejbáctvím, což se mě děsivě dotklo. Pokud by se mě někdo ptal, zda je ten výrok antisemitský, rasistický, tak samozřejmě je. Nad tím se nedá spekulovat.“ Píše Fischer v knize, která se dostane na pulty knihkupectví už zítra.

Kvůli Topolánkovu výroku dokonce vystoupil Fischerův syn Jan (21) z ODS, kde byl od svých osmnácti let. Jak se o urážce expremiér dozvěděl? Jaká byla jeho první reakce? Právě o tom, je dnešní ukázka z připravované knihy:

Dva tři dny poté, v sobotu 20. března 2010, bylo už doslova na dohled jaro. Na víkend jsme tehdy nikam neodjeli, seděl jsem pohodlně na gauči v obýváku, hrál si s naší Tarou, fenkou zlatého retrívra, a povídal si s rodinou o běžných věcech. Pro žádné noviny jsme po ránu nešli, a dokonce jsem si kvůli zprávám nepustil rádio. Na všechno jako by bylo dost času. Pohoda. Potom se v telefonu ozval Honza Novák, šéf Úřadu vlády, a všechno bylo jinak. „Tak jsem si předvolební kampaň představoval trošku víc v rukavičkách,“ řekl. „Ne takhle drsnou. Ale když jsem si přečet dnešní Blesk, jsem z toho vedle.“ „Co že tam bylo?“ Začal na mne vzápětí chrlit fakta... Díval jsem se pak do Blesku. Měli tam zatím jen výcuc z toho, co říkal Topolánek, zdálo se, jako by zveřejnili drobty, co někde vyštrachal jejich redaktor. Ale stačilo to. Cítil jsem nesmírnou urážku a bublal ve mně vztek. Řval jsem doma, jako málokdy. Manželka mě musela uklidňovat. Úplně jsem vypadl z formy, nebyl jsem ani přátelská hlava rodiny, ani premiér a někdejší statistik, který se umí ovládat.

gogo ( 18. listopadu 2010 18:53 )

Což se v tomto případě nestalo ....

husqarnowicz ( 18. listopadu 2010 13:40 )

Měl jste mu,pane Fischere,jednu ubalit mezi čtyřma očima, a ne to ventilovat na veřejnosti,jestliže se Vás opravdu dotkl. Že je Topolánek hulvát,je všeobecně známé,a na hulváty nic jiného neplatí,oni si cokoli jiného vykládají jako slabost. A vy v redakci už přestaňte neustále Topola exhumovat, dnes už málokoho zajímá a buďme rádi, že zmizel z politické scény.

mujboze ( 18. listopadu 2010 12:38 )

...a přesto voba naši T.G. Masarykové

oldpetr ( 18. listopadu 2010 12:30 )

lepší je pravdomluvný buran než inteligentní pokrytec

oldpetr ( 18. listopadu 2010 12:21 )

Když o někom řeknu že je katolík ,protestant žid či cikán tak to přeci nemůže být bráno jako urážka .Nakonec měl Topolánek pravdu že Fischer uhnul a to jeho uhnutí nás bude stát přes pět miliard, mám na mysli stavbu "ubytovny" ve vojenské nemocnici a kyž se to nepostaví tak zaplatíme miliardu smuvní pokuty nějaké pofiderní firmě která má sídlo v unimobuňce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa