Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Putin se zase předváděl, tentokrát ve formuli

Autor: ČTK, šim - 
7. listopadu 2010
17:03

Premiér Vladimir Putin je takový jako ruský Chuck Norris. Střílí polonahý ze samopalu, jezdí na koni, dělá judo, kamarádí se s tygry. Tak se alespoň prezentuje na fotkách. Nyní přidal do sbírky další. Ve formuli. Rychlostí 240 km/hod se proháněl na okruhu u Petrohradu.

Premiér, v závodní kombinéze a v přilbě ozdobené státním znakem, si "závodnickou"" premiéru odbyl ve voze, ve kterém nejspíše jezdil dosud jediný ruský pilot v královské motoristické disciplíně Vitalij Petrov. Ještě před jízdou Putin žertoval s mechanikem, že kabina monopostu je těsnější než u záporožce, lidového vozu sovětské éry. Na trase dostal podle ruských agentur smyk, který však zvládl. Zážitek si pochvaloval.

Bývalý agent tajné služby Putin si cílevědomě pěstuje image dobrodruha. V minulosti už letěl v nadzvukové stíhačce, sestoupil na palubě ponorky do vodních hlubin či na Sibiři s puškou v ruce stopoval tygry. Letos v létě také usedl do kabiny hasičského letounu a před televizními kamerami osobně pomáhal hasit lesní požáry, které připravily o život desítky Rusů.

Pohroma se nijak neprojevila na Putinově popularitě. Poslední průzkumy ale naznačují, že v oblibě už premiéra takřka dostihl prezident Dmitrij Medveděv. Oba politici zatím "nevylučují", že se v roce 2012 budou ucházet o nejvyšší úřad, ale kandidaturu oficiálně neohlásili.

I Putinovy úspěchy na poli sportovní diplomacie podle některých komentátorů věští, že hodlá olympiádu a závody F1 sledovat zase z čela státu. A to se premiér nyní snaží pro Rusko získat i mistrovství světa ve fotbale, buď v roce 2018 či 2022. Příští mandát nového ruského prezidenta bude šestiletý.

husqarnowicz ( 8. listopadu 2010 07:10 )

Je to stejný narcis jako náš hradní tuneldědek. Jen se ten narcismus u něj manifestuje jinak, asi proto,že je stále duší fízl z KGB. A taky proto,že de facto vládne obrovskou zemí na rozdíl od našeho dědka. Ten oč menší zemi "panuje", o to je ješitější,nadutější a o to pohrdlivěji shlíží na tu lůzu v podhradí. A taky ho nesmí nikdo porazit v tenise...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa