Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Radek John s modrým majáčkem: Jel na party?!

Autor: oj, Kšim - 
8. října 2010
17:52

Ještě před pár měsíci tvrdil ministr vnitra Radek John, že modrý majáček vůbec nepotřebuje. Při nehodě na pražském Smíchově, která se stala před několika dny, ho na střeše ale měl. Původní verze, že jel zkontrolovat podezřelé blikající krabičky, je sice poněkud nesmyslná, ale nyní se objevila verze ještě daleko horší. Ministr údajně spěchal na oslavy sjednocení na německou ambasádu.

O oslavě jubilejního dvacátého výročí sjednocení Německa, na kterou měl prý namířeno i Radek John, informovaly Lidové noviny. Ministr se ale proti takovým spekulacím zuřivě brání a označuje je za absurdní. Stále trvá na tom, že spěchal k podezřelým krabičkám.

„Podezřelé balíčky se objevily v blízkosti německé ambasády. V tu dobu se tam konaly oficiální oslavy výročí sjednocení Německa a byl tak přítomen celý diplomatický sbor, řada českých poslanců a senátorů i premiér Petr Nečas,“ napsal ministr vnitra v prohlášení.

Bezpečnostní experti: Neměl tam co dělat

Bezpečnostní experti ale považují za zcela nepřijatelné to, že se na místo potenciálního nebezpečí vydal osobně ministr vnitra.

„Pokud bezpečnostní experti tvrdí, že jsem na místo vůbec neměl jezdit, předpokládám, že by v mé pozici také zřejmě nařídili evakuaci německé ambasády, což by skončilo mezinárodní blamáží,“ brání se dál John.

sider ( 9. října 2010 19:09 )

No přiznejme jistou mediální neobratnost pana Johna, ale na druhou stranu se snaží zreformovat policii atd. Uvidíme jak to dopadne, každopádně je předčasné kritizovat.

museman ( 9. října 2010 17:02 )

Taky bych počkal s hodnocením, myslím. že je prozatím na Johna jen vyvíjen neskutečný tlak ze strany médií, ale ve skutečnosti má výsledky. Např. návrh o reorganizaci cizinecké policie a některá protikorupční opatření jsou zajimavá a rozhodně za úvahu stojí!

max6 ( 9. října 2010 10:47 )

Mno uvidíme, jak si jako ministr vnitra povede. Teď to jsou teprve tři měsíce od doby, co vstoupil do úřadu. A tedy bych s kritickými soudy počkal. Je pravda, že dost věcí kolem něj se zdá být rozporuplná, ale ukažte mi jediného politika, u kterého by to tak nebylo. Co já vím třeba všechny překvapí.

komentator ( 9. října 2010 10:42 )

Doplnění: Nyní časopis pro pojištěnce VZP vydává nová firma pouze za 40 milionů korun

komentator ( 9. října 2010 10:40 )

John není žádný velký politik není. Je to jenom populistický kecálek. Snaží se pouze populárními kecy zapůsbit na jednoduché voliče. A má rád peníze. Za nekřesťanské prachy vydával časopis POHODA pro pojištěnce VZPu. Firma ORA Print, kde byl John předsedou představenstva a za níž stojí kontroverzní podnikatel Roman Janoušek, si za čtyři čísla časopisu Pohoda pro pojištěnce účtovala u VZP kolem 100 MILIONŮ korun. Nyní ho nová firma ho vydává pro VZP ve stejně kvalitě. A za bývalého režimu jako redaktor Mladého světa lezl komoušům někam.......Díky kolaboracis komouš mohl John cestovat do USA, do západní Evropy. Cesty mu platili komouši. Copak na to John zapoměl? Moc se tím nechlubí. Lidi, kteří Johna znají, tvrdí, že je velmi "přizpůsobivý" tj. kam vítr tam plášť.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa