Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vláda schválila programové prohlášení.

Tito tři muži se shodli, že boj proti komunismu má místo programovém prohlášení vlády...
Tito tři muži se shodli, že boj proti komunismu má místo programovém prohlášení vlády...  (Autor: ČTK)
Autor: jos, ČTK - 
4. srpna 2010
18:00

Vláda dnes (středa) schválila své programové prohlášení. Do jisté míry překvapil odstavec o uznání protikomunistického odboje.

Návrh prohlášení stanovuje kabinetu pět priorit. Vláda chce zastavit růst veřejného dluhu a nasměrovat stát k vyrovnanému rozpočtu v roce 2016, dále provést důchodovou reformu. Slibuje také modernější a výkonnější zdravotnictví a změny v systému vysokoškolského vzdělávání.

Zapáté chce kabinet premiéra snížit prostor pro korupci ve státních úřadech a zajistit transparentnost veřejných zakázek. Vláda také v programovém prohlášení jasně prohlásila, že bude usilovat o uznání protikomunistického odboje a odporu proti komunismu, uvedl na tiskové konferenci premiér Nečas.

"Jsem přesvědčený, že vláda na základě tohoto dokumentu dostane důvěru od koaličních poslanců," řekl Nečas.

Předseda TOP 09, vicepremiér a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg pokládá za důležité, aby byl odpor proti komunistickému režimu uznán za stejně důležitý, jako byl odboj proti nacismu. Celé vedení kabinetu se dnes v Poděbradech zúčastnilo pohřbu člena protikomunistické odbojové skupiny bratří Mašínů Milana Paumera.

9030 ( 6. srpna 2010 01:05 )

tzen odborník z webu Btitské Listy ví uplnáho karasa, jak tu bylo v padesátejch letech. My taky nehodnotíme jejich kostlivce ve skříni , Belfast a IRU protože o tom nic moc nevíme.

radan65 ( 5. srpna 2010 22:21 )

slovnik anti praktiky naucene z te doby pekna schiza zda se

sakra ( 5. srpna 2010 11:44 )

Fuj to jsou ksichty. Věřit se jim nedá ani slovo.

9030 ( 5. srpna 2010 00:55 )

9030 ( 5. srpna 2010 00:55 )

Konečně se vláda od 89 roku nebojí pojmenovat zločiny komunismu pravím jménem a uznala protikomunistický odboj jako legální způsob boje. Bravo, dělají mi čím dál větší radost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa