Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Budoucí ministr Fuksa: Dováděl v bazénu podnikatele

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý - 
2. července 2010
05:00

Nastávající ministr zemědělství Ivan Fuksa (46) z ODS se rád fotí. S Vendulou Svobodovou, Danem Hůlkou, miss Kateřinou Stočesovou…

Jednu fotku by ale raději sprovodil ze světa. Jako místostarosta Příbrami se na ní v roce 1998 rozvaluje v šatech a s dalšími politiky v bazénu podnikatele, který podezřele často dostával městské zakázky. Fuksa uznává, že mu snímek může škodit.

Politici se koupali a podnikatel měl zakázky

Na svých internetových stránkách má sice Fuksa fotek plno, ale ta »koupací « chybí. „Může mne to diskreditovat, vyznívá to negativně,“ připustil včera v rozhovoru pro Blesk. Bazén, v němž je Fuksa spolu s tehdejším starostou Josefem Vackem a dalšími lidmi, patřil podnikateli Tomáši Melicharovi.

Ten už dříve přiznal, že do radnice investoval plno peněz, aby měl zakázky. Když se s vedením města rozešel ve zlém, řekl to i policistům, kteří hospodaření Příbrami za éry starosty Vacka a místostarosty Fuksy vyšetřovali. Politici ale nebyli nikdy z ničeho obviněni. „Já jsem s panem Melicharem žádné vztahy neměl, naopak jsem s ním válčil. Byl to přítel tehdejšího starosty,“ uvedl včera Fuksa.

V bazénu náhodou

Jak se tedy ocitl u něj v bazénu? Prý šlo o splnění jakési sázky, kterou zastupitelé uzavřeli na sportovních hrách. „Jelikož v příbramském bazénu se smělo koupat jen v čepicích a nám přišlo nevhodné, abychom tam my skočili oblečení, nabídl svůj bazén místní podnikatel,“ tvrdí budoucí ministr. Opravdu zvláštní náhoda…

synda ( 5. července 2010 00:12 )

Pane redaktoe, mohl jste také zveřejnit část článku z Refkexu jak Ing Fuksa podepsal smlouvu s Merou czech bez projednání v radě a město Příbram tak přišlo o 10 mil.Kč. Řekl by Vám o tom bývalý starosta Vacek.

duncanidaho ( 3. července 2010 00:00 )

Mně by spíš zajímalo, jak na to zareaguje John a jeho antikorupční VV.

duncanidaho ( 2. července 2010 23:59 )

Omyl, kmotrů se už přece zbavili.

duncanidaho ( 2. července 2010 23:58 )

Jasně, že neví. A na severním pólu rostou volně v krajině banány.

gevi ( 2. července 2010 20:29 )

Nevím, o případu vím jen to, co se dostalo do tisku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa