Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stíhaný Bušina přednáší o veřejných zakázkách

Rathův ex-poradce Bušina se vydal na akademickou dráhu
Rathův ex-poradce Bušina se vydal na akademickou dráhu  (Autor: ČTK)
Autor: ama - 
15. května 2010
12:29

Bývalý poradce středočeského hejtmana Davida Ratha Filip Bušina, kterého policie vyšetřuje kvůli stamilionovým daňovým únikům, se jen tak neztratí. Lidové noviny ho načapaly, jak přednáší o veřejných zakázkách!

Novináři před časem odhalili, že v době, kdy měl na starosti středočeské krajské nemocnice, si jeho fimy přihrávaly veřejné zakázy za stamiliony korun.

Bušina tuto věc označil za "etický problém" a nyní své zkušenosti s veřejnými zakázkami přednáší na mezinárodní konferenci a má se o ně podělit také s vysokoškolskými studenty jako učitel!

Podle informací serveru lidovky.cz, se minulý čtvrtek účastnil mezinárodní konference pořádané Vysokou školou politických a společenských věd v Kolíně a Zastoupením středočeského kraje při Evropských společenstvích v Bruselu. Téma – podoby demokracie na začátku 21. století: Evropská unie a svět.

Bušina se chce podělit o své zkušenosti

Bušinův zhruba dvacetiminutový příspěvek nesl v souvislosti s jeho minulostí téměř úsměvný název: Transparentnost veřejných zakázek v demokratickém prostředí.

"Nevidím důvod, proč bych se neměl podělit o své zkušenosti. Často na dané téma publikuji a vydal jsem o zakázkách již tři knihy," reagoval včera na dotazy Bušina, který se podle svých slov podílů ve všech svých firmách již zbavil a nyní údajně pracuje jako marketingový specialista u stavební společnosti Soletanche.

Bušina nastartoval svou akademickou dráhu

Jak informoval server lidovky.cz, tak své postřehy prý podle svých slov bude navíc v budoucnu předávat i vysokoškolským studentům. Akademickou dráhu hodlá nastartovat právě na vysoké škole v Kolíně. O veřejných zakázkách bude bude ale přednášet i na partnerských vysokých školách v Bratislavě a ve Varšavě.

Zmíněnou konferenci v Kolíně zahajoval vedle tamního starosty a rektora vysoké školy i šéf středočeské mise v Bruselu a krajský zastupitel Marek Semerád (ČSSD).

Politické opory hejtmana Ratha. Radní Zdeněk Seidl (vlevo) a bývalý poradce Filip Bušina (vpravo). Politické opory hejtmana Ratha. Radní Zdeněk Seidl (vlevo) a bývalý poradce Filip Bušina (vpravo). | Archív

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

oldedek ( 16. května 2010 09:44 )

U nás v Poloprtech na vysoké škole ČSSD, přednáší pan profesor z Mírova medicínu...

dany676 ( 15. května 2010 17:50 )

Kdyby si to byl ty , tak taky kradež

jarda304 ( 15. května 2010 13:25 )

programem čssd je korupce a zlodějna - miliardy a miliony dotací Bušinovi či Mršinovi třeba na bordely...a za 30 kč si koupí hlasy malých vyžírek. Ta přednáška asi byla stručná - "dej nám milion, dostaneš 2 z peněz daňových poplatníků"...

osel ( 15. května 2010 13:15 )

Na jedne "vysoke skole" prodavaji kamaradum diplomy, na jine (ych) ucitele opisuji ze starych diplomek a tady prednasi nekdo predmed, za jehoz prakticke provozovani je stihan. Nic, cemu se divit... je to normalni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa