Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Paroubek: Rath na kandidátku, Bušina ven!

Paroubek z rozhodnutí soudu nadšený nebyl
Paroubek z rozhodnutí soudu nadšený nebyl  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, val - 
2. července 2009
16:52

Šéf ČSSD Jiří Paroubek umí odpouštět chyby a tak David Rath může být klidný - objeví se totiž na druhém místě kandidátky sociálních demokratů do Poslanecké sněmovny. Zato jeho spolupracovník Filip Bušina, který je obviněn ze stamilionových daňových úniků už si “neškrtne”!

Bušina rezignoval na svůj post investičního náměstka středočeských krajských nemocnic a na jeho žádost mu bylo přerušeno členství v ČSSD.

Jenže vedení ČSSD se podle deníku Právo bojí, že Rath může způsobit porážku sociálních demokratů ve Středočeském kraji i na celostátní úrovni. Někteří významní členové strany proto chtějí, aby Rath nekandidoval! Lídr středočeské kandidátky a místopředseda ČSSD Milan Urban pohrozil, že z kandidátky odstoupí, pokud na ní bude Rath figurovat, napsalo Právo.

"Já se neztotožňuju se všemi kroky pana doktora Ratha, on udělal v poslední době mnoho chyb a já mu to také mezi čtyřma očima říkal a v poslední době to říkám otevřeně," uvedl Paroubek. „Podle něho se Rath musí ukáznit a dál se věnovat zdravotnictví, ve kterém působí málo lidí, kteří by se Rathovi vyrovnali jak intelektem,” dodal šéf ČSSD.

Paroubek dále řekl, že chce, aby Rath okamžitě ukončil "onu záležitost" svého spolupracovníka Bušiny. Musí také přestat s útoky na nezávislost justice.

Ve středočeské ČSSD byla kandidátka podle Paroubka schválena velkou většinou hlasů.

Na dotaz novinářů, zda za to dá ruku do ohně, odpověděl: "Nemám potřebu za nikoho dávat ruku do ohně. Každý je svého štěstí strůjce."

bobina ( 3. července 2009 06:33 )

Múžeš je vidět také,stačí když se budeš budit ráno dříve a sledovat přenos z parlamentu! Tam se toho dozvíš tolik,že se nebudeš muset ptát na diskuzích!

anasyi ( 2. července 2009 19:22 )

bobino,jak vite,ze to v poslaneckych lavicich smrdi?A to,ze ODSaci chodi pri jeho projevech na panaka?

warumfernet ( 2. července 2009 18:02 )

Lidi, běžte k volbám nebo jestli tím že nebudete voli umožníte ODS dokonat dílo zkázy - tak pak můžete nadávat jen sobě.....

bobina ( 2. července 2009 17:46 )

takoví jako je on jsou potřeba aby se alespoň trochu ten smrádek v poslaneckých lavicích vyvětral. ODSáci při jeho projevech chodí na panáka do bufetu aby přežili a tak se alespoň ten smrad vyvrže ven! A že to v poslaneckých lavicích smrdí,to tedy ano a pořádně! Nevidím důvod proč by měl odcházet z kandidátky a nekandidovat,když se každý kdo ho kritizuje ohání demokracií a on se chová demokraticky,není za nic stíhaný a jen upozorňuje na chyby. Jemu nadává kde kdo a on se bránit nemůže??? Co to máte lidi za pokřivenou demokracii! On je opoziční politik a jako takový se chová a do chování Topolánka má daleko a toho nikdo z politiky veřejně nevyhazuje,bude kandidovat,hrdě visí na bilbordech a to je v pořádku?

anasyi ( 2. července 2009 17:12 )

nejak nam pan Paroubek zvaznel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa