Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milan Richter: Jeho protikorupční strategie slaví úspěch

Milan Richter
 (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: okr - 
30. dubna 2010
04:11

Náměstek primátora Prahy Milan Richter si připsal úspěch se svým návrhem protikorupční strategie. Tu schválilo zastupitelstvo hlavního města.

„Mnou navržená strategie, jde v boji proti korupci ještě nad rámec, který stanoví zákon. Je velmi tvrdá,“ popisuje své návrhy sám Richter. „Nejde jen o nějaké obecné věci. Navrhnuli jsme více jak sedmdesát konkrétních opatření a s přesným časovým harmonogramem jejich zavádění. To by mělo proběhnout v rámci několika týdnů až měsíců,“ dodal Richter.

Hlavní město při tom už delší dobu čelí kritice, že řada veřejných zakázek je neprůhledná a vyvolává množství podezření. „Věříme, že veškerá podobná obvinění a spekulace budou minulostí. Chceme být město, které v téhle zemi povede boj proti korupci,“ uzavírá Richter.

Ten už před časem na svých webových stránkách odtajnil své majetkové poměry. „Chci, aby kdokoliv mohl znát můj majetek. Jsem ve veřejné funkci a myslím si, že lidé mají právo vědět, co vlastním a jak jsem k tomu přišel,“ řekl tehdy Richter.

V minulosti na sebe upoutal pozornost ale nejen bojem proti politickým nešvarům. Jeho partnerkou totiž byla Miss World Táňa Kuchařová. V současnosti pak náměstek primátora Béma chodí s další modelkou Kristýnou Lebedovou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa