Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Syn Cyrila Svobody pil a boural

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica - 
30. dubna 2010
07:17

Vážnou dopravní nehodu zavinil začátkem dubna syn šéfa lidovců Cyrila Svobody (54). Státní zastupitelství potvrdilo Blesku, že Svobodův syn byl pod vlivem alkoholu a už byl podán návrh na obžalobu. Svoboda to vše ale tají i před spolustraníky. Bojí se, že by mu to před volbami uškodilo.

Na dotazy Blesku, zda může potvrdit nehodu jednoho ze svých čtyř synů, šéf lidovců nereagoval. Spojit se s ním prý nemohla ani mluvčí Martina Kaderová, podle které se Svoboda celý včerejšek věnoval kampani.

Jeho manželka, neuroložka Věnceslava Svobodová (52), na stejný dotaz reagovala slovy: „To není moje věc a není to ani vaše věc!“ Na námitku, že jde o jejího syna, a tudíž to evidentně je i její věc, Svobodová odsekla: „Mí synové jsou dospělí.“

Svoboda to evidentně tajil i před svými straníky. Blesk mluvil s několika představiteli lidovců a nikdo nic nevěděl. Přitom od nehody uplynul již téměř měsíc a už i státní zastupitelství dokončilo svou práci. „Obvodní soud pro Prahu 2 už 20. dubna podal návrh na obžalobu. Líčení bude veřejné,“ potvrdila Blesku státní zástupkyně Denisa Smutná. S řízením nemají Svobodovi moc štěstí. Svobodův syn Radim (25) se loni v červnu těžce zranil v Praze na skútru, jeho otce pak zase Blesk v lednu nachytal, jak projíždí zákazem vjezdu…

andrea68 ( 2. května 2010 09:56 )

Doufám, že tím nechcete říci, že kdyby mladý Svoboda nejezdil autem opilý, že by byli lidovci volitelní. To je strana kam vítr, tam plášť", hlavně, že jsou u koryta.

siroky11 ( 30. dubna 2010 12:58 )

Já jsem se vždy domníval, že tento typ lidí chlastá jenom svěcenou vodu???

01380138 ( 30. dubna 2010 11:26 )

Jsou dospělé ale asi nevychované

smrk ( 30. dubna 2010 10:44 )

Kurňa a já blbec myslel, že č.e.r.n.o.p.r.d.e.l.n.í.c.i. nechlastaj - fuj, to jsem se ale spletl.

monsegur ( 30. dubna 2010 10:26 )

Je vidět, jak dodržují vlastní zákony.Dopravní paskvil, lidově zvaný Šizák je přece dítětem lidovců najmě té jejich kreatury Šimonovského.A to by ještě chtěli prosadit, aby se zabavovalo auto pro kdejakou prkotinu. Alespoň vím, koho jako řidič nikdy volit nebudu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa