Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Rakouský prezident zuří kvůli Klausovi

Václavu Klausovi se "povedlo" rakouského prezidenta pořádně naštvat...
Václavu Klausovi se "povedlo" rakouského prezidenta pořádně naštvat...  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
20. dubna 2010
18:00

Rakouský prezident Heinz Fischer rázně odmítl kritiku českého prezidenta Václava Klause za to, že západoevropští státníci v neděli nepřijeli na pohřeb polského prezidenta Lecha Kaczyńského.

Fischer uvedl, že cestovat letadlem či armádním vrtulníkem nebylo kvůli sopečnému mraku možné a ani cesta autem nebyla prý kvůli nutnému dodržení pracovních předpisů jeho řidiče "žádná volba". Heinz Fischer to řekl rozhlasové stanici Ö1. Klaus podle něj svá slova zřejmě dobře nepromyslel.

"Já bych rozuměl tomu, že nepřijede kanadský premiér nebo australský generální guvernér..., ale že nepřijedou někteří Evropané, že nepřijede nikdo z Bruselu, to se mi zdá neomluvitelné," řekl v emotivní náladě Klaus, který se pohřbu zúčastnil. Doprovod mu dělal jeho choť, arcibiskup Duka a premiér ČR Jan Fischer.

Klaus to nedomyslel

Podle rakouského prezidenta by cesta z Vídně do Polska a zpět trvala celkem 13 hodin. Podle pracovně právních předpisů prezidentský šofér tolik hodin v jednom dni řídit nesmí. "Mrak popela mnohému zabránil a mně taky," řekl rakouský prezident. Dodal, že vyjádření jeho českého protějšku "se nevyznačují vždy největší vyvážeností". "Bylo to prohlášení, které nebylo dobře promyšleno. To ustojím," dodal podrážděný rakouský prezident. Poláci jižd o víkendu vzkázali, že nepočítají ty, kteří do Krakova nedorazili, ale váží si těch, kteří přijeli.

prezza ( 24. dubna 2010 08:01 )

Od hlavy státu, kde se narodil Hitler ani nic jeného čekat nemúžete, němec nebo rakušan, případně zakuklenej maďar, to máš stejný, ani Francie, Nemecko, Rakousko, Itálie, však co, pro ně jsou poláci jenom "špinavý židi". Ať mi jde celá EU do prd...

gogo ( 23. dubna 2010 16:46 )

Ale stejská se ti příteli, stejská.... I když to nepřiznáš ... Doma je doma, to je málo platný ... Venku budeš pořád jen "ten kdo zradil vlast". Tak to říkají o českých "přivandrovalcích" Němci, Rakušané a Švýcaři ... Osobně jsem od nich tento názor slyšel ... Takže bohužel... Ale klidně přijeď, životní úroveň sice nic moc, ale je tu sranda, máme dobré pívo, buřty s cibulí, v každé druhé hospodě zasedá nějaká "vláda" ... ještě je tu i nějaký humor, kulturní památky... Co říkáš ? Že máš raději peníze a německý smysl pro pořádek ? Škoda...

gorgina ( 23. dubna 2010 09:07 )

To je ale chabá vymluva, ze ridic nemuze najezdit tolik hodin. A co kdyby se mu neco stalo? To by byl prezident uz na vzdy bez soféra? Jedná se o to, ze to vsehovsudy byli jen "poláci" !

gogo ( 23. dubna 2010 08:07 )

ale pak stačí jeden pohřeb a vidíme že zdaleka tomu tak není ....

logar ( 22. dubna 2010 07:49 )

S Klausem v tomto souhlasím. Pobavilo mne, že Blesk v článku píše "doprovod mu dělal jeho choť". Klausova orientace je všeobecně známá. V článku se ale nepíše, kterého to choťě sebou tentokrát vzal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa