Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Trápí vás alimenty? Napište nám!

Daniela Kovářová
Daniela Kovářová  (Autor: anc)
Autor: red - 
19. března 2010
09:10

Trápí vás alimenty? Ruinují váš rodinný rozpočet? Děsíte se nového návrhu ministryně Kovářové?

TRÁPÍ VÁS ALIMENTY? NAPIŠTE NÁM!
CO SI MYSLÍTE O NÁVRHU MINISTRYNĚ KOVÁŘOVÉ? JAKOU ZKUŠENOST MÁTE S ALIMENTY. NAPIŠTĚ NÁM SVŮJ PŘÍBĚH NA online@blesk.cz

cidla ( 23. března 2010 10:17 )

Pořád se řeší nejaké tabulky o alimentech,ale kdo vyřeší problém s neplatiči.Bývalý manžel nepracuje,majetek nemá takže já si od soudu vyzvednu rozhodnutí o výši alimentů a tím to končí,dcera má 15let a 6roků už nemá ani korunu,no teď je nový trestní zákon tak snad (tatík) půjde po dalším trestním oznámení sedět,bohužel tady takový pobyt mu zaplatíme z našich kapes a děti zase nic.

m-47 ( 23. března 2010 10:17 )

Můj bývalý manžel neplatí,dluží přes 300 000 kč-třistatisíc korun a nikdo nám nepomůže.Nechápu a nerozumím republice že nám nepomůže a že neplatičům vše projde.Doufám že mi administrátor nesmaže příspěvek a uvádím kontakt na mého ex manžela pro případ že najde novou partnerku a bude mít děti. Martin Posadovský-Feřtekova ul.Praha-9 Bohnice-notorický neplatič alimentů.

ak46 ( 23. března 2010 10:03 )

Zřejmě se vůbec nic nezměnilo za léta, co jsem i já dostávala i nedostávala alimenty. Když jsem se rozvedla pro neustálé nevěry a pomalu ze strachu z nakažení, můj manžel přestal pracovat a žil z melouchů. Dětem odvezl veškeré sportovní potřeby a raději je zahodil. Když za ním jely na návštěvu,zbaběle před nimi utekl. O peníze jsem se stále soudila. Když jsem se vdala po druhé, můj manžel zcela dobrovolně posílal na dceru daleko více než určil soud, přestože musel živit ještě i moje děti, protože soudy a exekuce se protahovaly. Své manželce nechal všechno a odešel s kufrem. Ona byla na tehdejší dobu značně majetná, ale brala a dceru nesměl vidět a neviděl ji dodnes. Věřím, že je dnes mnoho otců, které se s dětmi nemohou stýkat, jejich bejvalky neumějí hospodařit a oni žijí v dalším manželství na pokraji chudoby, ostatně vidím to i ve svém okolí. Mnohé matky posedávají v cukrárnách, kavárnách, mnohdy i v hospodě, kupují drahé hračky a cucají tatínky, kde se dá. Vymýšeljí si dokonce choroby, psychickoé problémy a dokonce i obtěžování dítěte. Vím, že je to těžké nějak spravedlivě rozhodovat, ale vidím jediné řešení - dostatek sociálních pracovníků, kteří by měli možnost a hlavně taky zájem, poctivě a spravedlivě zjištovat poměry v rodině, resp. v obou. Slutečně v řadě případů se s otce stane dojná kráva, která nemá žádná práva. Hodně úspěchů v dalším boji ve prospěch dětí. Lenka

antikovar ( 23. března 2010 09:13 )

Problém je jenom v tom, nakolik se držet "srozumitelného vodítka" - jednoduché tabulky (věk dítěte x příjem otce) a nakolik pracovat s "nejrůznějšími ochylkami". Zdá se, že dosud vše bylo postaveno na citu/necitu soudce/soudkyně. Odpovězte mi prosím na otázku : bylo dosud nějakým zákonem/předpisem stanoveno, jak se pracuje s oněmi"odchylkami" a jestli se kromě oné tabulky Kovářová také vyjádřila, jak se s těmito "odchylkami" má pracovat ? On je problém skryt v těch "odchylkách" - jedna představa je, že že žádné nebudou a pojede se natvrdo podle tabulky - jak se bude zohledňovat dopad vyššího počtu dětí (třeba i názor - naflákal sis 5 dětí, Tvůj problém - za jedno 25%, plať 125% platu) - jak se bude postupovat při nízkém oficiálním platu otce, je-li podezření, že si vydělává víc - jak promítat vlastnictví nemovitostí - co když manželce zůstalo bydlení, manžel si pro jeho zajištění musel vzít hypotéky - platí zásada srovnatelné životní úrovně otce a dítěte ? - platí i zásada srovnatelné životní úrovně dalších dětí v nových rodinách bývalé manželky i bývalého manžela nebo se na toto nehledí a jedno dítě stejného otce bude "rozmazlováno" vysokým výživným, další budou "o chlebu a vodě" ? Nebudu trávit dopoledne vymýšlením dalších kriterií (byla by jich spousta), která by podle svého osobního zájmu doplňovala ta která zájmová skupina a všichni by si představovali, že právě na základě této "nejrůznější odchylky" má být ono základní číslo z tabulky zvyšováno o 100% nahoru nebo o 50% dolů.

anka ( 23. března 2010 00:56 )

nezvazovala bych to....nejde o vas, ale o deti......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa