Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Překvapení se nekonalo: Předsedou zemanovců je Zeman

Autor: ČTK hto - 
6. března 2010
11:50

AKTUALIZACE 12:30: V sobotu začal v Praze sjezd Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ). Předsedou strany byl zvolen Miloš Zeman. Na programu je ještě volba  místopředsedů, schválení stanov a diskuse o programovém prohlášení.

Do čela byl zvolen Miloš Zeman, který straně propůjčil svoje jméno do názvu.

Hlavním cílem SPOZ je změna volebního systému, která by umožnila voličům v mnohem větší míře měnit pořadí na kandidátkách a přímo volit starosty, primátory, hejtmany i prezidenta. Zemanovci chtějí vyřešit i celosvětovou ekonomickou krizi například omezením výdajů na přebujelý státní aparát, progresivním zdanění příjmů a daňí z luxusu. Hospodářská krize byla prý i výzvou pro Miloše Zemana, aby se vrátil zpět do politiky.

Strana chce bojovat s korupcí zákonem o prokazování původu příjmů a majetku, konfiskací nelegálně nabytého majetku, obnovením finanční policie a zřízením finanční prokuratury.

Podle harmonogramu sjezdu, v neděli členové SPOZ pokřtí volební autobus Zemák, což je Zemanova už legendární a v několika kampaních prověřená volební zbraň. Zeman s volebním autobusem, jehož "kapitánem" byl a i nyní bude jeho přítel Miroslav Šlouf, zvítězil jako šéf ČSSD ve volbách v roce 1998.

gevi ( 7. března 2010 14:03 )

Tomu opravdu nerozumím. Oni ti prognostici měli nějaké současné "žvejky", které měly někoho spasit? Nějak mi to zřejmě uniklo, poslední "žvejky", které od nich znám jsou dvacet let staré. A že už nikoho nespasí, to mi nedává smysl vůbec.

karel128 ( 7. března 2010 09:19 )

Stará banda zlodějů/ došel nakradenej mamon?/- chtěli by ještě paběrkovat???Mezi nimi vyčníval kdysi ministr zemědělství, dnes velkostatkář z Jižní Moravy- Fencl, tomu ta upřímná spravedlnost a čestnost přímo čiší zpod brejlíček.Mě zase vstávají chlupy na ruce,když ty prasata vidím..!

hrom1 ( 6. března 2010 22:49 )

Senilní žvejky prognostiků typu Zemana, Klause, Komárka a další pražské sebranky už nikoho nespasí.

gogo ( 6. března 2010 21:17 )

Máte pravdu, ale paměť národa je dnes již tak slabá, že většina diskutujících si asi to co píšete již vůbec nepamatuje... Bohužel ... A na to všichni političtí podvodníci a darebáci sázejí... A celkem jim to vychází ....

bosomfriend ( 6. března 2010 19:27 )

a tady se snažíš opět opruzovat. Doufám, že jen krk prochlastaný slivovicí tě bude volit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa