Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jolana Voldánová: Zneužili mě!

Autor: efk - 
26. února 2010
10:31

Politická strana Radka Johna čelí dalšímu skandálu. Česká televize ji obvinila z toho, že v politickém boji zneužila jejich moderátorku Jolanu Voldánovou!

Rozhovor s Voldánovou před několika dny vyšel v časopise Pražan, který patří politické straně Věci veřejné, kterou vede Radek John. Tento fakt tvrdě zkritizovala politička Jana Bobošíková.

„Je naprosto nepřijatelné, aby se veřejnoprávní moderátorka podílela na podpoře nějaké politické strany. Navíc, aby tato strana ještě ve svém časopise tiskla její fotografie, které patří České televizi,“ rozohnila se Bobošíková.

A její ohrazení nezůstalo na Kavčích horách bez reakce. „Jolana Voldánová byla zneužita. Absolutně netušila, že jde o politické periodikum. Žila v domnění, že jde o regionální médium, které se nijak politicky neprofiluje. Proto od časopisu Pražan a strany Věci veřejné požadujeme omluvu,“ uvedl mluvčí ČT Ladislav Šticha.

„Kdybych tušila, že Pražan je politickým časopisem, nikdy bych rozhovor neudělala. Navíc jsem toto interview dělala už před půl rokem a bylo otištěno až nyní. Cítím se zneužita,“ řekla k celé kauze sama Voldánová.

„Moderátorka nám ukázala mailovou korespondenci, která potvrzuje, že rozhovor skutečně vznikl už v době kolem srpna loňského roku,“ dodal Šticha.

„To, že jsem nebyla na politickou orientaci časopisu upozorněna, stejně jako fakt, že půl roku starý rozhovor vyjde těsně před volbami, považuji za velký podraz,“ řekla naštvaná Voldánová.

Představitelé Věcí veřejných v tomto „Zneužití“ nevidí žádný problém. „Rozhovor s Jolanou Voldánovou neměl žádný politický obsah, byl čistě life-stylový. Podobných rozhovorů v časopise Pražan se známými osobnostmi už v minulosti vyšlo hodně a nikdo si nestěžoval. Je pravda, že rozhovor vznikl už před půl rokem, ale otiskli jsme ho až nyní, protože před tím tam byly rozhovory aktuálnější. Žádná omluva z naší strany proto není na místě,“ uvedli představitelé strany v tiskové zprávě.

Postup Věcí veřejných ovšem kritizují i mediální odborníci. „Pokud je nějaké médium jasně politicky orientované, nebo je dokonce nějakou politickou stranou vlastněno, tak by o tom lidé, kteří takovému médiu dávají rozhovor, měli určitě být informováni. Zvláště v případě, kdy se takový časopis jmenuje naprosto neutrálně Pražan,“ řekl Blesk.cz mediální analytik Marek Ditrich.

drhouse ( 1. března 2010 07:57 )

cha, cha, asy ti volbi ted mirek vzda, když má tak blbé příznivce a konečně vihrajou ti se zprávním pravopysem žejo soudruško ?

andrea68 ( 27. února 2010 13:16 )

Já jsem zase nadšena z vaší češtiny, proložené hrubkami. Vy jste zřejmě patříte mezi ty, podle nichž se tvrdí, že ODS volí ponejvíce vzdělaní lidé s vysokou inteligencí. Cha, cha, cha. Předpokládám, že takhle inteligentní je i vrchní bača Topolánek, jehož volební výsledek tomu bude odpovídat. .

makmark ( 26. února 2010 22:09 )

po CherryCole.. necheš toho moc? Hlavně že umí zapnout televizi. Já ji nemám už 10 let a ani v budoucnu to měnit nebudu.

makmark ( 26. února 2010 22:06 )

je Bobo. Volím Suverenitu a vy ostatní si hodte korunou, zda modrá nebo oranžová... vyjde to totiž úplně nastejno.

agent ( 26. února 2010 21:35 )

já se půjdu natáhnout, ju ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa