Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kovářová: Za vraždu chce soudit i děti!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, ČTK - 
31. ledna 2010
19:12

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová se v Neděli v České televizi vyslovila pro nové otevření debaty o snížení hranice trestní odpovědnosti.

Kovářová chce debatovat také o tom, zda by u nejzávažnějších trestných činů  neměla být hranice odpovědnosti zrušena úplně.

"Ráda bych podnítila otevření debaty o tom, zda neprolomit hranici trestní odpovědnosti ne ve smyslu 14 nebo 15 let, ale zamyslet se nad tím, zda by u těch nejzávažnějších trestných činů, zejména vraždy, vůbec nějaká hranice byla," řekla v sobotu Kovářová.

"Pokud pouze posuneme hranici trestní odpovědnosti na 14 let, tak tento případ a jemu podobné nevyřešíme, protože co když to příště bude vrah třináctiletý nebo dvanáctiletý," dodala.

CO SI O PROBLÉMU MYSLÍTE VY? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI!

petr11 ( 1. února 2010 18:50 )

Já bych soudil především dobu, v kterém žijeme. Děti jsou zrovna tak zatažené do problému psychického jako celá rodina!!!

anelam ( 1. února 2010 15:39 )

ONO TOTIŽ NĚKTERÉ DĚTI JSOU NEZVLADATELNÉ UŽ OD MALIČKA.ŽÁDNÝ TREST NA NĚ NEPLATÍ A NEJLÉPE TO VÍ SAMOTNÍ RODIČE.OD MALA KOUKAJÍ NA CO NEMAJÍ ZKOUŠÍ NA NÁS CO SI MŮŽOU DOVOLIT A POKUD RODIČE JEN USTUPUJÍ A K TOMU DÍTĚ OMLOUVAJÍ,TAK SE NÁM TO TAKHLE VRACÍ!!!!!KDYŽ ZJISTÍM ŽE DÍTĚ JE NEZVLADATELNÉ TAK SI TO MUSÍM PŘIZNAT A NĚCO S TÍM DĚLAT.UŽ V MATEŘS.ŠKOLCE SE NAJDE VŽDY TAKOVÝ TYRÁNEK-CO MLÁTÍ JINÉ PO HLAVĚ A CO RODIČE?JEN AŤ SE NEDÁ!TEN SE V ŽIVOTĚ NESTRATÍ,NO A TÍM TO ZAČÍNÁ!!!!12LETÉ DÍTĚ UŽ MUSÍ VĚDĚT SO SE SMÍ A CO NE.PAK ZAVČAS NĚJAKÁ LÉČBA A POKUD ZAVRAŽDÍ TAK ZAVŘÍT NA DOŽIVOTÍ A RODIČE BY TO MĚLI PLATIT!!!

chichicha ( 1. února 2010 10:01 )

to je formát,sice má zajímavý choutky,ale jinak má recht.

evita2 ( 1. února 2010 09:09 )

Ale bohužel je žena, obávám se, že ti arogantní pitomci, tam nahoře, ji vůbec nebudou poslouchat.

ehud ( 1. února 2010 09:04 )

pokud spáchá dítě takový čin, jako je vražda, není co řešit !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa