Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman se postaví Paroubkovi: Nejsem zbabělec!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
31. prosince 2009
11:59

Expremiér a bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman bude kandidovat za svou novou Stranu práv občanů ve sněmovních volbách. Ke změně rozhodnutí ho prý vedlo zejména Paroubkovo vyjádření, kde ho obvinil ze zbabělosti.

Zeman se rozhodl kandidovat právě proti Paroubkovi v Ústeckém kraji.

Expremiér podle něj svůj původní záměr změnil kvůli naléhání krajských organizací strany. "Všechny kraje Miloše Zemana vyzvaly, aby kandidoval. Už tam v podstatě Miloš projevil ochotu, že když si to všichni přejí, tak to tedy udělá," uvedl mluvčí Zeman. Ústecká SPO podle něj na úterním zasedání vyjádřila přání, aby Zeman kandidoval v tomto regionu, "protože to považují za hlavní bojiště voleb".

Zeman podle člena organizačního štábu strany Karla Kolínského ohlásil svou kandidaturu během svého nynějšího pobytu na Šumavě. "Původně jsem kandidovat nechtěl, ale nejmenovaný předseda nejmenované politické strany mě obvinil ze zbabělosti, že odmítám kandidovat," uvedl podle Kolínského Zeman. Podle něj jeho dosavadní život prokázal, že nikdy nebyl zbabělý, což bylo nyní zpochybněno.

Vyjádření Jiřího Paroubka na adresu Miloše Zemana si přečtěte ZDE

"Proto jsem se rozhodl, že zdvihnu hozenou rukavici, a protože jsem člověk dobrotivý, který oplácí vržený kámen chlebem, přinesu svůj chléb do Ústeckého kraje, kde čirou náhodou bude kandidovat i nejmenovaný předseda nejmenované politické strany," citoval Kolínský lídra své strany.

Expremiér Zeman už ohlásil, že sází na podporu voličů nespokojených se současnou politickou situací. Žádnou z nynějších parlamentních stran sice nechtěl označit za hlavního protivníka své strany, nejčastěji se ale vymezuje vůči ČSSD.

Politologové soudí, že SPO by mohla odebrat hlasy ČSSD, která by se tak ocitla na druhé koleji za ODS.

ondatra ( 7. ledna 2010 13:05 )

Zeman a rovný chlap? A co opoziční smlouva?

kameruno ( 1. ledna 2010 12:24 )

Tady se ale nabavíme o Foldynovi, ale o Zemanovi a byť s Vámi v něčem souhlasím, tak si vezměte tu současnou garnituru, jakými skandály si všichni procházejí a prošly, jaké lumpárny provádějí a všechno jim prochází. Ať se to někomu líbíí nebo ne, tak Zeman byl a je rovný chlap. A zlobte se na mě nebo ne, má to v hlavě na rozdíl od těch darebáků srovnané a nejde mu o koryto, ale o ideály... Prostě mu fandím, a pozor - to jsem ČSSD nikdy nevolila, teď to udělám jen proti Paroubkovi a Bendovi!

gogo ( 31. prosince 2009 21:38 )

Z jedné strany klaun Zeman, z druhé kníže pán a ze třetí všichni ostatní šaškové - darebáci. Svobodně si budeme vybírat z těchto kupek hnoje. Která je menší, která méně smrdí. To je vše. Jiný výběr není ....

hihihi ( 31. prosince 2009 17:38 )

políběj navzájem všichni pr*del a táhnou společně do hajzlu.

zhoral ( 31. prosince 2009 14:56 )

Pane Zeman to už vám došly peníze? Vždyť jste chtěl dělat politiku jen z Vysočiíny.Tam jste přesvědčil p.Melčáky a spol.To už nemáte ani na tu becherovku,anebo si myslíte kdybyste se náhodou na výsluní dostal,že tu becherovku budete dostávat grátis?Je mě smutno,jak staří páprdové stále touží po moci,respektive po penězích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa