Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Další prohraný soud: Paroubek se omluvy od Kubiceho nedočká

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, brum - 
15. prosince 2009
10:01

Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice se nemusí omlouvat předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a nemusí mu platit odškodné.

V úterý o tom rozhodl pražský vrchní soud, který tak potvrdil červnový verdikt Městského soudu v Praze. Politik v žalobě tvrdil, že takzvaná Kubiceho zpráva zasáhla do jeho práva na ochranu soukromého života a dobrého jména.

Rodina Jiřího Paroubka tak tento týden utrpěla další další soudní porážku. V pondělí totiž prohrála Paroubkova manželka Petra soud s časopisem Reflex. Chtěla omluvu za to, že byla v komiksu Zelený Raul údajně spojována s pornografií. Více ZDE.

Kubiceho zpráva, která byla zveřejněna v roce 2006 těsně před parlamentními volbami, hovořila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. Tvrdila, že se tehdejší premiér Paroubek snažil ovlivňovat vyšetřování některých případů, například neobjasněné vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka či údajné korupční kauzy biolíh. Dokument obsahoval i pasáž, podle níž Paroubkův známý Bohumír Ďuričko "měl mít během dovolené styk se svou nezletilou dcerou, kterou má mít k dispozici i Paroubek".

Paroubek tvrdí, že zpráva objektivně poškodila jak ČSSD, tak i jeho pověst. Jeho právní zástupce u prvoinstančního soudu poukazoval na to, že nepravdivost dokumentu byla několikrát prokázána a že zpráva obsahovala "pomluvy z podsvětí", které byly prostřednictvím Kubiceho prezentovány jako běžný důkaz.

Soudce městského soudu odůvodnil zamítnutí žaloby tak, že Kubice při předkládání zprávy postupoval jako policista, a oprávněnost jeho kroků tedy mohou posuzovat jen příslušné policejní orgány. Upozornil na to, že v dřívějším kárném řízení s Kubicem nebylo zjištěno, že by bývalý šéf ÚOOZ vybočil ze svých práv a povinností.

bielykvet ( 16. prosince 2009 00:34 )

by si měl zamést před svým prahem. V jednom rozhovoru před lety nazval malého Topola nebo Talmana (nevím, jak se jmenuje) - PARCHANTEM, doslova řekl - "myslím, že těmto dětem se říká parchanti, nebo tak nějak"..... Ubohost, otírat se o neviňátka....byl jako HERODES, fuj P.S. Starého Topola nemůžu vystát a ODS volit nebudu, to pro pořádek, aby bylo jasno

baudy ( 15. prosince 2009 16:15 )

Pan Parouben a ostaní ( ČSSD, ODS ) co si z nás dělají srandu ( slušně ) by se měli omlovat nám a prosit o odpuštění. A my by jsem je měli kopat do p..... za všechny ty lži a ukradené peníze.

dzery44 ( 15. prosince 2009 13:49 )

zase pose...

quasimodo ( 15. prosince 2009 10:18 )

Paroubek je vred teto spolecnosti, pan Kubice byl jeste mirny.

cernysvetlo ( 15. prosince 2009 10:08 )

pan Kubice, tudíž se není zač omlouvat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa