Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaké jsou přezdívky politiků? Hejnec, Luftjarda, Džordžíno...

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
25. října 2009
05:15

Hejnec ve sněmovně opět zaperlil. Slovně se opřel o Blba z Horní Dolní. Ten naštval i Džordžína a Luftjardu. Že nevíte, o kom je řeč?

Zřejmě jste v posledních dnech příliš nesledovali dění v politice. Jednání o předčasných volbách nebo o budoucnosti ČSA totiž díky jazykové tvořivosti politiků zase o něco obohatila seznam jejich přezdívek.

Luftjarda
Jaroslav Tvrdík (ČSSD)
„To vy jste do čela ČSA dostal Jardu Tvrdíka, řečeného Luftjarda,“ prohlásil ve středu sněmovně Miroslav Kalouse,k (TOP 09) na adresu Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Hejnec
David Rath (ČSSD)
Hejnec není žádný nově objevený živočich, ale složenina ze slov hejtman a poslanec. Ratha, který obě funkce zastává a bere proto dva platy, tak nazval Petr Nečas (ODS).

Džordžíno
Jiří Paroubek (ČSSD)
Šéfovi ČSSD tak kdysi začal říkat Mirek Topolánek. Kvůli jeho podivným vazbám na rodinu Václava Kočky se Paroubkovi někdy také přezdívá Don Číčo.

Zloprcek
Pavel Bém (ODS)
Pražského primátora tak prý pro jeho mstivost a menší vzrůst nazývají úředníci magistrátu. Pro jeho zálibu v drahých hodinkách se mu někdy také říká Hodinář.

Blb z Horní Dolní
David Vodrážka (ODS)
Do vrcholové politiky vstoupil s pověstí krasavce a s přezdívkou Pražský Ken. Po jeho nešťastném a politika nehodném výroku o volbách ho ale Topolánek poněkud nelichotivě překřtil.

Sexuální dračice
Daniela Kovářová
Ministryně spravedlnosti si přezdívku vysloužila ještě před nástupem do funkce. „Zájmy: sex a jídlo, eventuálně sex před jídlem, jídlo po sexu,“ popsala své koníčky na webu.

Topol
Mirek Topolánek (ODS)
Šéfa ODS tak nazývají jeho nejbližší spolupracovníci. Přezdívka je populární i díky Václavu Klausovi, který kdysi Topolánka v SMS nazval »falešným a prázdným Topolem«.

sakra ( 7. listopadu 2010 13:58 )

O většině se dá řící: " Blbější více než jsme si mysleli"!

anasyi ( 26. října 2009 03:07 )

no jo,ale uz se nikde nepise,jestli ty jejich prezdivky,nejsou na cerne vyplatni listine a neberou dalsi plat,jeden za sebe a druhy pro prezdivku

anasyi ( 26. října 2009 03:03 )

no za to,ze ma nejake slovo v poradu Mate slovo,tak ma asi za to tvuj mesicni plat.A dalsi aktivity,ono zalezi jake ma dalsi aktivity,pokud treba nesedi u jidla spolecne s ministrini spravedlnosti,tak tam asi zadarmo

anasyi ( 26. října 2009 03:00 )

no Benda je vyskrabek,protoze pro neho uz asi vyskrabavali posledni diplom na doktorat.Takze on to ma fakt vydreny.

anasyi ( 26. října 2009 02:56 )

oranzovym se rika ,,vajickari,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa