Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádky kolem ČSA: Muže za vše Luftjarda Tvrdík?

Jaroslav Tvrdík na již legendárním snímku, který zachycuje pověstný vajíčkový mítink na pražském Smíchově
Jaroslav Tvrdík na již legendárním snímku, který zachycuje pověstný vajíčkový mítink na pražském Smíchově  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: ČTK, jos - 
21. října 2009
15:19

České aerolinie jsou v krizi a vrcholní politici se přou, kdo za to může a co dělat dál. Miroslav Kalousek má jasno: Za krizi může Jaroslav Tvrdík!

Středeční zasedání Poslanecké sněmovny se neslo v duchu ostré debaty na téma krize v ČSA. Do sporu se dostali zejména Miroslav Kalousek (TOP 09) a Bohuslav Sobotka.

Kalousek: "Že mně stav v ČSA vyčítáte, pane předsedo (Sobotko), vy, který jste na příkaz svého premiéra Grosse jmenoval do funkce prezidenta ČSA Jardu Tvrdíka, v odborných kruzích řečeného Luftjardu, vy, který jste ho tam držel - proboha živého, vezměte si zpátky všechny rozvahy a výsledovky z jednotlivých managementů ČSA. Uvědomte si, že jediné, co může sociální demokracie o ČSA činiti, je zdvořile mlčet."

Do Tvrdíka a ČSSD se také opřel místopředseda ODS Petr Nečas:
"Nesouhlasím s panem poslancem Kalouskem, že jediné, co Česká strana sociálně demokratická může ve věci ČSA udělat, je mlčet. Já si myslím, že může udělat více. Může vyzvat pana Jaroslava Tvrdíka, aby vrátil veškeré odměny a platy, které obdržel jako prezident Českých aerolinií, protože tuto firmu pohřbil, a myslím si, že to by bylo to jediné správné, co by Česká strana sociálně demokratická a pan Tvrdík mohli udělat."

 

sakra ( 22. října 2009 10:32 )

Ale s tím rozdílem, aby vrátili co vyjmenoval všichni politici, poslanci, senátoři, členové vlád, prezident. Jeden vedle druhého nás 20 let dostávali do "marstu" a stále v tom pokračují.

kocka22 ( 22. října 2009 07:40 )

naprostý souhlas. Z Kalouska je mi na blití už dávno, ten křivák by šel s každým jen, aby byl u koryta. Na druhou stranu souhlas i s derekem, že Tvrdík taky není žádná hvězda.Jsou pošpinění všichni, ale koho teda volit?

derek ( 21. října 2009 19:28 )

a na ty oranžové výkvěty co

derek ( 21. října 2009 19:07 )

No Tvrdik taky neni žádná hvězda

gogo ( 21. října 2009 17:36 )

Zprivatizováno - rozkradeno - zkrachováno .... Opět jen ukázka špinavé práce našich politiků... Čekám kdy již konečně zprivatizují každého z nás a budou nás prodávat někam jako koně ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa