Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Paroubka v Mostě hodili vejce

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
16. září 2009
07:28

Jiří Paroubek se málem stal cílem pro letící vejce. Na posledním předvolebním mítinku ČSSD v Mostě vylétlo v úterý z davu směrem k předsedovi.

ČSSD v úterý odpoledne uspořádala v Mostě poslední mítink k předčasným volbám do Poslanecké sněmovny. A to i přesto, že předseda strany Jiří Paroubek už dopoledne oznámil, že sociální demokracie kampaň zastavuje a její poslanci nepodpořili návrh na rozpuštění sněmovny. Vyslovili se tak v podstatě pro konání voleb v řádném termínu, tedy na jaře 2010.

"Mítink v Mostě byl avizován plakáty i v médiích dlouho dopředu, bylo by neslušné zklamat příznivce, kteří se na akci těšili," řekl předseda ústecké krajské organizace ČSSD a trojka na kandidátce pro předčasné volby Petr Benda.

"Tím to ale končí. Počínaje středou už žádný předvolební mítink neuspořádáme. Počkáme, jak se vyvine situace a podle toho se zařídíme. S lidmi o jejich problémech však budeme hovořit i nadále, zatím však není jasné, kdy přesně obnovíme kampaň," uvedl.

Paroubek v Mostě lidem vysvětloval důvody, proč jeho strana odmítla návrh na rozpuštění sněmovny, i když až dosud prosazovala předčasné volby v co nejbližším termínu. Kromě možnosti zpochybnění způsobu ukončení volebního období poslanců u Ústavního soudu a nutnosti schválit rozpočet na příští rok, předseda ČSSD v Mostě hovořil i o údajném nebezpečí případného vládnutí pravice.

"Pravice se na rozpuštění sněmovny těšila, neboť v Senátu má většinu. Vzhledem k možnosti napadnout ústavní stížností konání předčasných voleb by se mohlo stát, že by Senát rozhodoval sám až do jara příštího o zákonech, jež jsou připraveny proti lidu. A to je pro nás nepřípustné," řekl.

ČSSD úterním rozhodnutím v podstatě zlikvidovala dosavadní dohody mezi stranami, které poté, co na základě rozhodnutí Ústavního soudu padly předčasné volby 6. a 7. října, narychlo změnily ústavu a doufaly v předčasné volby na počátku listopadu.

gogo ( 16. září 2009 20:59 )

Škrtů se bát nikdo nemusí, protože voliči nemají paměť.... Bohužel.

tarantuletarantule ( 16. září 2009 15:27 )

Naprosto přesný.

kolouch11 ( 16. září 2009 14:32 )

Nyní může vládnout neomezenou rukou, pan Bradavice. Nemůžete rozpustit sněmovnu, sexy mozek by neměl na mateřskou, ani na manželku, rozvedla by se s ním. Ona nechce nikoho bez místa.

p111 ( 16. září 2009 13:45 )

Zadlužování: Každý rom - středoškolák dostane 7000 http://www.zkola.cz/zkedu/management/dotaceagranty/ostatnigranty/30126.aspx

gogo ( 16. září 2009 11:29 )

Ale odkud přijdou ty peníze do státní pokladny v dostatečné míře ? Z daní obyčejných lidiček ? Nebo od zahraničních fabrik na našem území, které mají daňové prázdniny než to po těch prázdninách zavřou a půjdou do Rumunska ? Nebo ze zahraničních supermarketů ? Nebo z vietnamských tržnic ? Nebo od zahraničních mafií, které si zde dělají co chtějí ? Tento stát je ekonomicky na dně. Finíto. Zavíráme, zhasínáme.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa