Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paroubek šokoval veletočem: Volby nebudou!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
16. září 2009
05:00

Předčasným volbám je konec! Přestože šéf ČSSD Jiří Paroubek (57) v posledních dnech tvrdil, jak moc o předčasné volby stojí, včera otočil.

„Rozpuštění sněmovny nepodpoříme,“ šokoval . Prý nechce riskovat, že přijde další stížnost a zrušení voleb Ústavním soudem. Sněmovna pak za 8 minut rozhodla: O rozpuštění hlasovat nebude. Rádi se připojili všichni poslanci, kteří by tak přišli o plat i výhody. Volby tak budou zřejmě až příští rok v červnu.

Málokdo včera Paroubka, který nechal položit minulou vládu, chápal. Ještě před pěti dny sám na internetu napsal, že o listopadové volby moc stojí, ale ODS s lidovci a TOP 09 se je prý pokusí odsunout až na červen 2010 a vinu svalit na ČSSD.

Na jeho názorový veletoč reagoval šéf ODS Mirek Topolánek tím, že se vzdal poslaneckého křesla. Politici počítali s tím, že na včerejší mimořádné schůzi odhlasují rozpuštění sněmovny, a otevřou tak cestu k listopadovým volbám. Po prohlášení Paroubka ale bylo jasné, že bez ČSSD k tomu nebudou mít dostatek hlasů.

„Sněmovna se ocitla v pasti své vlastní neodpovědnosti a malosti těch, kteří odmítli řešení předčasných voleb,“ komentoval to rozčilený Miroslav Kalousek. Nejen jeho strana TOP 09 už totiž do kampaně k podzimním volbám investovala miliony. korun Také stát již na jejich přípravu vydal desítky milionů.

Zaskočený premiér Jan Fischer, který tak bude nucen vládnout déle, postavil politiky před rozhodnutí: Buď schválíte státní rozpočet s drastickými škrty a deficitem do 170 miliard korun a znovu mi vyslovíte důvěru, nebo si hledejte novou vládu!

bobina ( 17. září 2009 09:09 )

Nezapoměň poděkovat Paroubkovi i za to,že je zataženo a prší!!! Opravdu jsem se při čtení tvého příspěvku pobavila dokonalou lidskou hloupostí. Promiň,ale to je zase můj názor na tvůj blábol. Schází mi tam ještě marťani!!!!

kukuku ( 16. září 2009 21:27 )

Po jednom dnu už tu je první vlaštovka naznačující, jak to bude s Tvými předpověďmi. Koruna po zrušení voleb skokově posílila.Ale nemusíš se stydět, modří rozumbradové NERVu obhajovali Topolánkovo pohřbení EURa v ČR tím, že nám v době krize napomůže oslabující koruna. Výsledek: od února CZK posílila k EURa z 29,50 na 25,20. Čím silnější koruna, tím horší pozice firem vyrábějících a exportujících a jak říkáš "situace na trhu práce". Hlavně nezapni hlavinku a tupě papouškuj to, co káže ÚV ODS.

johana ( 16. září 2009 13:27 )

qwerty ( 16. září 2009 11:58 )

Já zase nechápu, proč tedy na jaře svrhávali vládu. Ne, kecám, bylo mi to jasné hned, stačilo vidět ty vyděšené výrazy, když se dozvěděli výsledek hlasování. Ke včerejšímu obratu páně paroubkovy mám také vysvětlení - v polední pauze si skočil k astrologovi.

johana ( 16. září 2009 10:55 )

Nevím, jestli jste celou situaci nepochopil nějak špatně. To Paroubek odpískal sám sebe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa