Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jmenovci politiků: Klausovi se smáli!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Karolina Brožová, Zbyněk Schnapka - 
13. září 2009
05:38

Renata Vesecká by si to chtěla rozdat s Mirkem Topolánkem, Václav Klaus bude volit ODS a Jiřímu Paroubkovi nezáleží na termínu voleb. Připadá vám to divné? Omyl!

Blesk se vydal za jmenovci známých osobností v politice a vyzpovídal je, jak se jim žije se slavným jménem. Jen pár z nich nám chtělo odpovědět. „Mám kvůli jménu hrozné problémy,“ svěřilo se Blesku hned několik Jirků Paroubků.



Václav Klaus: Smáli se mi v bance
Bude volit ODS, protože ta podle něj podporuje podnikání. Ke svému jmenovci prezidentu Klausovi má výhrady: „Někdy mě štve jeho arogantní chování.“ Jméno mu těžkosti v životě nepřináší, spíš naopak. Ve Španělsku ho v domnění, že je příbuzný českého prezidenta, celníci ani nekontrolovali: „Poprvé se mi tak stalo, že jsem byl VIP a nebylo to špatné.“ Ale dělají si z něj lidé i legraci: „Tehdy v 90. letech, když byl Klaus ministr financí, přišel jsem si pro peníze do banky a tam si mě úředníci dobírali: „Vybíráte ze svého, nebo ze státního?“

Jiří Paroubek: Telefonují mi v noci
V jeho rodině není jméno Jiří Paroubek žádná rarita. „Jmenuje se tak i vnuk mého bratrance,“ říká. Se šéfem ČSSD ale prý příbuzný není: „Celá naše rodina pochází z Domažlic, Paroubek je z Olomouce.“ Za své jméno však nemá důvod se stydět, jak sám říká, s Paroubkem dost sympatizuje. „Jsem spíš levicově zaměřený,“ přiznává. Se špatnými reakcemi se setkal, ale jen ojediněle. „Před nedávnem mi v noci někdo volal a dělal si legraci, ale nic hrubého to nebylo.“

Renata Vesecká: Do ringu chci Topolánka
Bývalá mistryně světa v kickboxu žádné politické favority nemá, postupně vzala všechny politiky. „První na řadu by šel Topolánek,“ tvrdí odvážně. Okolí se nad jejím jménem nezaráží. „Občas mi volali televize ohledně nějakého rozhovoru, že jsem se prý zdržela...,“ vzpomíná. Za slávu svého jména ve světě může spíš ona sama než státní zástupkyně, kterou u nás lidé znají jen díky vyšetřování případu senátora Jiřího Čunka.

dopi15 ( 10. října 2009 12:26 )

http://***/cz/s12/c1584-SKANDALY-ODS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa