Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Volby 2009: Topolánek urazil Kalvodu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
7. září 2009
12:53

Šéf ODS si v rozhovoru pro Český rozhlas udělal legraci z právníka a expolitika Jana Kalvody. Urážku nejprve popíral, poté se přiznal.

Kalvoda totiž politikům znepříjemnil život tím, že podal za poslance Miloše Melčáka ústavní stížnost na připravované předčasné volby do Poslanecké sněmovny a tím je pozastavil.

"To je právě to, v čem se, řekl bych, Human Doktorovič Kalivoděnko mýlí, protože od toho je tady ten Ústavní soud, aby excesy tohoto typu nepustil," řekl Topolánek na Kalvodovu adresu.

Moderátor pořadu, kde Topolánek dával rozhovor, se nad pojmenováním právníka pozastavil a požádal o zopakování zkomoleného jména. "Já jsem to zřejmě špatně řekl," reagoval se smíchem Topolánek. Pak se vymluvil, že si tuto verzi jména, kterou už nechtěl říct znovu, našel na jednom internetovém blogu.

Topolánek označením "Human" podle serveru iDNES.cz narážel na kauzu Diag Human, v níž Jan Kalvoda zastupoval podnikatele Josefa Šťávu ve sporu ohledně zpracování krevní plazmy. Šťáva se prostřednictvím arbitráže s českým státem domáhal několika miliard korun.

Jménem "Doktorovič" pak Topolánek patrně vzpomněl aféru kolem Kalvodova doktorského titulu. V roce 1996 totiž vyšlo najevo, že tehdejší ministr spravedlnosti neoprávněně užíval titul doktora práv.

 

 

 

 

ctenar ( 10. září 2009 22:54 )

myslím, že Kalvoda má dnes úžasný pocit zadostiučinění. Měl by se vrátit do politiky, on už svůj trapas odmakal úctyhodnou prací, je šik a když tam mohl být Čunek jen s maturitou, proč ne borec Kalvoda. Pěkně by Topolovi šlapal na paty, a vůbec všem těm Kecalům z Prodané nevěsty

gogo ( 10. září 2009 21:55 )

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet....

vrba ( 7. září 2009 20:36 )

Z čeho usuzujete zrovna na modrou sílu. Ale to se mě natýká. K tomu řadovému občanu: Také vaše příspěvky jsou veřejné a vy se veřejně projevujete jako sprosťák. Lidé si přečtou vaše vulgarismy a pomyslí si o vás něco nehezkého. Protože vás jinak vás neznají, tak je všeobecně známo, že siroky11 píše vulgárně, neomaleně a hloupě. Je to tak.

gevi ( 7. září 2009 20:27 )

postavit na některou stranu. Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Nicméně Topolánek znovu ukázal, že skutečně nemá úroveň potřebnou pro špičkového politika. Komolit něčí jméno je všeobecně považováno za ubohost a ukázku nízkého IQ (což platí i pro účastníky netových diskusí).

carr ( 7. září 2009 19:50 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa