Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubkovo ´Lennonovské´ foto v Reflexu řeší právník

Reflex: Petro, je to na žalobu?
Reflex: Petro, je to na žalobu?  (Autor: Foto pro Blesk - fotomontáž Jan Ignác Říha (Reflex))
28. srpna 2009
13:06

Jiří Paroubek hodlá lennonovskou obálku posledního čísla časopisu Reflex řešit právní cestou. „Už jsem celou věc předal právníkovi,“ řekl na páteční tiskové konferenci.

Paroubek zalarmoval svého právního zástupce ještě ve čtvrtek, tedy v den, kdy Reflex s nahým Paroubkem objímajícím svou ženu zaplavil novinové stánky. Paroubkova těhotná manželka Petra musela údajně kvůli fotomontáži odjet do nemocnice (Více zde!).

„Předvedli něco, co je tak vzdálené elementárnímu požadavku s slušnosti čili neútočit na těhotnou ženu,“ komentoval článek a fotografii na tiskovce Paroubek a současně se pohoršoval nad tím, že po Davidu Rathovi, kterého Reflex zobrazil z hitlerovsko-chaplinovským knírkem (Více zde!), jde o další útok na ČSSD. V souvislosti s tím dodal, že například toskánské aféře Mirka Topolánka z konkurenční ODS, se Reflex nevěnoval vůbec. Což ovšem není tak docela pravda, protože k tomuto tématu otiskl Reflex materiál v čísle 32.

Paroubka samotného se podle jeho slov fotomontáž příliš nedotkla. Už ve čtvrtek ráno novinářům řekl, že mu podobná fotografie, jako se objevila v Reflexu, nemůže uškodit. "Já se domnívám, že John Lennon byl ohromná osobnost světové kultury a srovnání s ním není vůbec špatné. Možná mně mohli dát trošku lepší tělo," řekl novinářům. VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce>>

Reflex: Petro, je to na žalobu? Reflex: Petro, je to na žalobu? | Foto pro Blesk - fotomontáž Jan Ignác Říha (Reflex)

kajuna ( 29. srpna 2009 19:34 )

Pro ty dva ichtyly, co na mě reagovali: TA FOTKA SE MĚ LÍBÍ

jity ( 29. srpna 2009 13:34 )

Reflex nekupuji, ale tato fotka mi nijak neoslnila. Nevím čemu bych se měla smát, jen ten Mareš je nesympatický blb. Proč také nenakreslí komiks na Topolánka?

olcha ( 29. srpna 2009 02:44 )

Všichni tu řešíte pouze titulní fotku Reflexu, ale já děkuji autorům článkům daného čísla. Je to trefné, vtipné a hlavně pravdivé. Pobavila mě reakce mladé paní Paroubkové. Ráno ještě prohlašovala, že Reflex nečte, odpoledne už byla na kapačkách. Ano, argument zní - je těhotná, ale ona sama se prezentuje za ženu se smyslem pro humor, tak proč ho pro tentokrát ztratila.? Štěpáne Mareši díky za úžasně výstižné kresby. A pokud někoho článek v Reflexu pobouřil, tak už vážně nechápu, kam se poděl náš humor....

viiliik ( 28. srpna 2009 23:01 )

Na mě kdyby lezlo toto hovado, tak budu na kapačkách cca rok

jirkaplacek ( 28. srpna 2009 22:49 )

Já jsem entita kategorie "lidi". Za mne rozhodně nemluvíš, ty knechte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa