Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok na Topolánka: Napadli ho neonacisté!

Autor: rvs - 
26. srpna 2009
16:49

Muži, kteří v pátek zaútočili na předsedu ODS Mirka Topolánka patří k příznivcům extrémní pravice. Nejméně jeden z nich se dokonce v minulosti aktivně zúčastňoval akcí, pořádaných neonacisty!

Martin K. Martin K. | ČTK

Jeden z útočníků a 'mluvčí' celé čtveřice, Martin K. (33), přezdívaný Kufr, patřil v devadesátých letech k aktivním pražským neonacistům. Organizace Antifa.cz má k dispozici archivní fotografii, na které se 'Kufr' spolu s dalšími skinheady chystá zaútočit na účastníky anarchistické demonstrace v pražské Vodičkově ulici. Podle informací organizace Antifa.cz, která se dlouhodobě zabývá monitorováním neonacistů, se účastnil i útoku velké skupiny skinheadů na punkový festival Branická žízeň v roce 1991.

Martin K. Martin K. | Antifa.cz

Na některých fotografiích je vidět, že ruce Martina K. zdobí četné tetování, mimojiné s nacistickou tématikou. Má vytetovanou runu, kterou používala jako svůj symbol divize SS Princ Eugen a dokonce i hákový kříž!

Kdo objednal útok na Topolánka? Více ZDE.


Jeden ze čtyř mužů, kteří zaútočili na Mirka Topolánka Jeden ze čtyř mužů, kteří zaútočili na Mirka Topolánka | Zbyněk Pecák

Martin H. v tričku Hammer Skins, mezinárodní organizace neonacistických skinheadů, která byla v mnoha zemích zakázána.

Další ze čtveřice, Martin H. (30), je rovněž sympatizantem krajní pravice a z jeho vzhledu je zřejmé, že se to rozhodně netýká pouze minulosti. Pokud opomineme holou hlavu a četné tetování, ukazuje na příslušnost k neonacistům především jeho oblečení.

Značka kalhot Thor Steinar patří přímo německým neonacistům a mezi ultrapravičáky patří k jakýmsi 'poznávacím znakům'. Tričko s nápisem "READY TO FIGHT", TEDY "PŘIPRAVEN K BOJI" je značky Grassel, patřící pro změnu bývalému aktivnímu členovi pražského Národního odporu Petru Ondrušovi.

Michal H. Michal H. | Antifa.cz


Zajímavé je i to, že čtveřici útočníků zastupuje advokátka Klára Slámová, která se 'proslavila' obhajobou jednoho ze zatčených organizátorů neonacistických koncertů, právním poradenstvím na akcích extrémní pravice, nebo zastupováním spoluzakladatele amerického Ku-Klux-Klanu Davida Dukea.

Obhájkyně útočníků na Topolánka: Útok vzešel z týmu ODS! Více ZDE.


-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-


gogo ( 26. srpna 2009 21:14 )

napadali pravičáci. V tom víně co nám nalévají něco plave ....

tvbreclav ( 26. srpna 2009 19:25 )

www.TVBreclav.cz - Videoreportáž z návštěvy Mirka Topolánka na břeclavském koupališti: http://www.tvbreclav.cz/tvbreclav_web/index.php?option=com_content&view=article& amp;id=188:m irek-topolanek-ods-breclav&catid=49:udalosti&Itemid=137

stastnyjim ( 26. srpna 2009 18:52 )

skutečně mohl ledaskdo. Ale jedna věc je bez diskuse: "Útok" provedli skutečně kvalitní jedinci. Ušlechtilé rysy tváře ukazují na hlubokou, hloubavou duši, citlivé srdce a upřímný pohled prozradí ryzí charakter. Ti jistě udělají a řeknou cokoli, podle toho, kdo jim zaplatí víc.

krucipisek ( 26. srpna 2009 18:43 )

vetsi sutr tam nebyl??? skoda

raskarkapak ( 26. srpna 2009 14:32 )

Ale houby.Byli to agenti CIA,pod vedením zeleného Raula

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa