Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministryně Kovářová: Kauza Čunek bude znovu otevřena!

Fotografie
Daniela Kovářová ukazuje, kde má egyptskou kérku  (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
18. srpna 2009
11:18

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová znovu otevře kauzu bývalého vicepremiéra Jiřího Čunka. Oznámila, že podá stížnost pro porušení zákona.

Stížnost, kterou posoudí Nejvyšší soud, odejde z ministerstva dnes odpoledne. Ministryně bude zároveň usilovat o zveřejnění celého Čunkova spisu.

Kovářová si materiály o Čunkově kauze vyžádala na konci května od nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Ta ji předala písemnosti také k dalším mediálně známým případům.

Kauza údajné Čunkovy korupce hýbala českou politikou více než rok. Policie lidoveckého předsedu obvinila v únoru 2007 z přijetí půlmilionového úplatku od realitní společnosti H&B Real. Státní zástupce Arif Salichov však stíhání Čunka opakovaně zastavil s vysvětlením, že se trestný čin nestal. Čunek kvůli obvinění na čas odešel z vlády, po zastavení stíhání se vrátil, v lednu však znovu a za jiných okolností oznámil odchod.

273526:gallery:true:true

Důsledkem Čunkovy kauzy je řada dalších trestních stíhání a žalob. Bývalá sekretářka lidoveckého expředsedy byla obviněna z křivé výpovědi, státní zastupitelství ale stíhání zastavilo. Špičky české justice podaly občanskoprávní žalobu kvůli výrokům bývalé nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové o justiční mafii.

Před kárným senátem se bude zodpovídat také místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera kvůli schůzkám s ostravskou žalobkyní Zlatuší Andělovou, jež měla kauzu původně na starosti.


Ministryně Kovářová: Tetování mám tady, ale ukázat ho nemůžu

Přání Blesk.cz, aby ukázala svou povedenou kérku z Egypta, ale splnit nemohla. Pod slaboučkým bílým kostýmkem měla totiž ministryně, která se přiznala k zálibě v sexu, už jen podprsenku a musela by se tak odhalit. „Mám tady takovou linku,“ ukázala alespoň na levé rameno Kovářová. Tetování se prý povedlo.

Daniela Kovářová ukazuje, kde má egyptskou kérku Daniela Kovářová ukazuje, kde má egyptskou kérku | Zbyněk Pecák

gogo ( 18. srpna 2009 19:45 )

polistopadové éry. Paní Vesecká si z ostudy postavila pomník. Čunek názorně ukázal kam se dá až z drzostí dojít a jak heslo na prezidentské standartě je v současné době více než k smíchu. Navíc Čunek předvedl jak pidistrana může neuvěřitelným způsobem vydírat volebně vítěznou stranu..A když si k tomu přidám tu šaškárnu Schwarzenberga, který si na Čunka najal americké detektivy, tak již k tomu nemám co dodat...

kulilic ( 18. srpna 2009 13:53 )

nechci se zastávat pana Čunka, ale je s podivem, kolik času se věnuje jeho případu. Osobně jsem přesvědčen, že kdyby se media soustředila na kteréhokoli politika "napříč spektru" naší politiky, našla by řadu vděčných témat. Bohužel.

sakra ( 18. srpna 2009 13:15 )

Čuňasovi se opět nic nedokáže, pár lidí zase přijde o místo a život v "demokracii" jde dál. Hrabat, hrabat, hrabat.... Soudy budou stát jen zbytečné peníze daňových poplatníků!!!

bigmen ( 18. srpna 2009 13:04 )

VZKAZ PRO VLÁDU: VÍTE JAK UŠETŘIT? PŘESTAŇTE KRÁST, PODVÁDĚT A TUNELOVAT, NEVYPLÁCEJTE SI NESMYSLNÉ VÝDAJE, ZAČŇETE SE VĚNOVAT TOMU PRO CO JSTE BYLY ZVOLENI. ZRUŠTE OKOLNÍ AKTIVITY KTERÉ VÁM BRÁNÍ PLNĚ SE SOUSTŘEDIT NA DANOU PRÁCI. Dr. Charles

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa