Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Paroubkův poradce Petr Dimun: Kampaň ODS? To bude lejnomet!

Petr Dimun
Petr Dimun  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: efk - 
28. července 2009
15:11

Jeden z nejbližších spolupracovníků Jiřího Paroubka Petr Dimun více jak hodinu odpovídal na otázky čtenářů Blesk.cz. A co prozradil? Třeba, že když si naposledy měřil IQ, tak mu vyšlo 148 bodů.

Pracoval jako mluvčí hned na dvou ministerstvech u pravicových ministrů, nyní radí Jiřímu Paroubkovi, jak dostat k vládě zpátky levici. Mediální a marketingový expert Petr Dimun přijal pozvání redakce Blesk.cz a více jak hodinu odpovídal na leckdy velmi drsné a nekompromisní otázky čtenářů.

Hned jedna z prvních otázek se týkala jeho názoru na marihuanu, jejíž dekriminalizaci před časem radil zařadit do programu ČSSD. „K drogám mám negativní vztah. I když se netajím - podotýkám osobním názorem - že je zbytečné kriminalizovat držení marihuany. Studie dokázaly opakovaně, že je méně nebezpečná, než alkohol. Tak proč z toho dělat tabu. Možná i pro tu tabuizaci přitahuje některé uživatele, kteří by k ní nikdy nesáhli,“ odpověděl Dimun.

Velmi lakonicky také odbyl otázku, jak jej Jiří Paroubek platí. „Špatně,“ konstatoval s úsměvem.

Na dotaz, zda se s Paroubkem hádá, pak Dimun odvětil: „Profesionálové se nehádají, ale vyměňují si názory. A to dost často. Nejsem placen od optimismu.“ Několikrát se ovšem poradce Paroubka tvrdě opřel do svých rivalů z ODS. O prvním místopředsedovi strany Davidu Vodrážkovi ironicky poznamenal, že je „Einsteinem z ODS“, o Ivanu Langerovi zase prohlásil, že pokud povede volební kampaň pravicové strany on, bude to „pořádný lejnomet!“.

Co dalšího kontroverzní Petr Dimun prohlásil. Přečtěte si celý on-line rozhovor zde.

Předčasné volby 2009: Volební speciál

ervin ( 28. července 2009 16:00 )

Už je mi jasné, kde bere Paroubek ta svá moudra, ublíženost a nenávist vůči komukoli s jiným názorem... Pokud si nechává radit tímto "odborníkem", je evidentní, proč jej lidí s vlastním rozumem nesnáší. Z celého rozhovoru jsem nabyl dojmu, že je Dimun nastrčenou figurou, která má za úkol Paroubkovi prohrát volby... Nechat si radit od takovéhoto demagoga je totiž politická sebevražda! Jen houšť Dimune, preference klesají, děláš to dobře!!! Jen jsem zvědav, jestli bude Paroubek po volbách zase brečet, že za to může ODS... Jo a na závěr, nejvíce mne pobavila věta, že hoši z USA velmi dobře znají mentalitu a potřeby našich lidí, neboť již dlouho spolupracují s politiky čssd - tak to je fór, neboť zdejší politici ( ať jsou z kterékoli strany ) na potřeby lidí v této zemi se*ou a jde jim jen o svůj prospěch a koryto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa