Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Langerův vtip v parlamentu: Do ulic vyjely obrněné transportéry!

Autor: Tomáš Belica - 
19. února 2009
23:58

Vtípek k popukání, nebo ve sněmovně naprosto nemístný žert? O tom se včera přeli poslanci. Ministr vnitra Ivan Langer totiž ráno přistoupil k pultíku a ohlásil, že obnovil vojska ministerstva vnitra.

Do ulic už prý vyjely transportéry. A premiér ho podpořil. "Vyhlásil jsem výjimečný stav!" oznámil.

Zřejmě natěšený do rokování se včera Ivan Langer nemohl dočkat příchodu řídícího schůze, a tak si sám vzal slovo. "Dnešním ranním rozhodnutím byla obnovena vojska ministerstva vnitra. Při cestě ke klíčovým a vládním budovám nebuďte překvapeni, když potkáte obrněné transportéry," zaperlil ministr.

Show si nechtěl nechat ujít ani premiér. "Vyhlásil jsem výjimečný stav," přisadil si Mirek Topolánek. Ačkoliv to Langer doprovodil dodatkem, že snad už někdo přijde a schůzi povede, někteří pro jeho vtípek pochopení neměli. "Chování pana ministra je zcela nežádoucím pokusem o vtip, který pan ministr přinejmenším podcenil," řekl šéf sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD).

Přenos ze sněmovny mohli sledovat i diváci v televizi. Nebál se Langer, že mohli být přinejmenším zaskočeni? "Nemám pochyb o tom, že Češi mají smysl pro humor. A myslel jsem si, že Blesk také. Snad jsem se nespletl," odpověděl Blesku Langer. Smysl pro humor nakonec po svém projevili i další poslanci, jichž se Blesk zeptal na reakci.

hary ( 21. února 2009 14:51 )

Mno, někomu může připadat vystoupení těch dvou šašků jako vtipné, mně tedy ne. Tito dva vlezdo***kové se inspirovali panem Reaganem, který prováděl ve své blbosti podobné skopičiny. Spíše než vtipné mi to připadá na podání trestního oznámení pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Nebo ještě lépe, zavřete je do Bohnic, tam se mohou vyřádit dosytosti a navíc nebudou nikomu škodit!

oldedek ( 20. února 2009 17:04 )

Tak to byla taková veliká sranda, že jsem se neudržel a p.o.s.r.a.l jsem se...

yarda ( 20. února 2009 16:56 )

Vzpomínám si že prezident USA (Reagan?) kdysi do mikrofonu o kterém se domníval že není zapnutý prohlásil že zahajuje jaderný útok na SSSR.

frigo ( 20. února 2009 08:36 )

než aby nás vedli suchaři. Mně to přišlo vtipné. Dějí se tam většinou hroší věci.

Viktorcistic23 ( 20. února 2009 07:30 )

Nejlepší na tom všem je,že si myslí jak nejsou vtipní.CHudák Evropa,ale co s náma?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa