Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mirku, jak líbat a zůstat jedničkou?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica - 
26. ledna 2009
06:52

I taková maličkost, jako je polibek, se ve vysoké politice řídí přísnými pravidly. Co je možné v jedné části světa, může být v té druhé téměř zločinem. dvojnásobně opatrný.

Proto by měl být Evropan č. 1, premiér Mirek Topolánek, při svých setkáních dvojnásobně opatrný.

Ne vždy totiž diplomatický polibek 'vychytá'. Proto Blesk požádal odborníka na diplomatický protokol Tomáše Zdechovského, aby premiérovi poradil, jak na to. Mirku, čtěte pozorně!



Kdy je možné svůj protějšek políbit?
T. Z.: "Přípustné líbání je např. při neoficiálních příležitostech, když se dva politici potkají na soukromé večeři nebo někde v soukromí, kde nemají za sebou oficiální doprovod. Při společenském styku se řídíme nepsanými pravidly, že návštěvník přizpůsobuje své chování hostiteli."

Jak má vypadat diplomatický polibek?
T. Z.: "Za společensky přijatelné se považuje pouze náznakové gesto, kdy se politik nedotkne rty tváře svého protějšku. Politici si podají ruku, pak se k sobě nakloní, uchopí se vzájemně za předloktí a naznačí polibky na obě tváře. Určitě se při tom nemlaská a nevyluzuje žádný jiný zvuk."

Může dojít při polibku k faux pas?
T. Z.: "Velmi snadno. Třeba když polibkem přivítáme hosty z královských rodů, kteří to mohou považovat za urážku. Nejčastěji ale dochází ke společenskému znemožnění po větší konzumaci alkoholu, kdy politici vypadnou ze společenské role a začnou líbat rty na rty nebo návštěvy hladit po různých částech těla."

mouse ( 26. ledna 2009 23:14 )

Jediný vřelý polibek z těch tří

bobina ( 26. ledna 2009 08:51 )

na co máte korektora vy tupouni! Že redaktoři v bulváru jsou střeva nevzdělaná,o tom žádná,ale že i korektor se řadí mezi naprostá hovádka,tak to už je moc! Nedivila byc se,kdyby při čtení takových slátanin byl korektor na šrot,protože ty výblitky,lži a smyšleniny těch nedostudovaných haj,zlů je pro opravdu silné osobnosti!

tedy ( 26. ledna 2009 08:12 )

... místo Maláčová napsat Kakáčová!?!? No to už je fakt moc. Kolik měl autor článků nebo korektor panáků????

tedy ( 26. ledna 2009 08:10 )

Nepřehodili jste si náhodou popisky u fotek č. 1 a 3? Trochu víc pozornosti by neškodilo!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa